ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Τάπερ της Αλίκης: Το βιβλίο της Έλενας Ακρίτα γίνεται ταινία - Αυτές θα είναι οι πρωταγωνίστριες

Τα Τάπερ της Αλίκης Έλενα Ακρίτα

Νένα Μεντή, Μαρία Ναυπλιώτου και Έλλη Τρίγκου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το βιβλίο της Έλενας Ακρίτα, Τα Τάπερ της Αλίκης, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τη Showtime Productions με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Δήμα.

Θυμίζουμε πως ο Χρήστος Δήμας βρίσκεται πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι της ταινίας Ταξίδι στα Αστέρια για τα 100 χρόνια του μπασκετικού Παναθηναϊκού που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε online streaming ενώ τον Σεπτέμβριο θα κάνει πρεμιέρα και στους κινηματογράφους.

Το σενάριο της ταινίας διασκευάζει η ίδια η συγγραφέας και δημοσιογράφος μαζί με τη σεναριογράφο Κατερίνα Γιαννάκου.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες, μέσω ανάρτησής της στο facebook, η Έλενα Ακρίτα ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών πρωταγωνιστριών της ταινίας. Ο λόγος για τις γνωστές ηθοποιούς Νένα Μεντή που θα υποδυθεί την Κοραλία, Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Ελένης και Έλλη Τρίγκου που θα ενσαρκώσει την Αλικούλα.
Tα Τάπερ της Αλίκης είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που αποτυπώνει μία αθηναϊκή τοιχογραφία της εικοσαετίας 1980-2000 και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα το 2019 και απέσπασε το βραβείο «Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της χρονιάς» το 2020.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα τάπερ της Αλίκης είναι ένα γκράφιτι στους τοίχους των πολυκατοικιών της Κυψέλης, των μπορντέλων της Φυλής, των θεατρικών σκηνών, των παλιών καταστημάτων και των ρετιρέ με τις στρωμένες τσόχες για κουμκάν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ.

Τα τάπερ της Αλίκης είναι μια αθηναϊκή τοιχογραφία της εικοσαετίας 1980-2000. Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν: Η Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Η κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο ΜΙΝΙΟΝ, που κάνει κι επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών. Και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, η Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, στρασάκια, Μπάρμπι, επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα. Όταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται. Αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα. Μέχρι που η ζωή της θα απαιτήσει να ανοίξει τα αεροστεγή καπάκια και ν’ αφήσει τα συναισθήματά της ελεύθερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στα Αστέρια: Η ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού σε μια ταινία για κάθε αγνό φίλαθλο

Ταξίδι στα Αστέρια: Όλα τα μεγάλα ονόματα σε μια ταινία για το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό

Ταξίδι στα Αστέρια: Όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Πανταζάρας στο Newsbomb: Το Ταξίδι στα Αστέρια είναι τεράστιο εγχείρημα, έγινε με τον καλύτερο τρόπο