ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κώστας Μακεδόνας στο Newsbomb.gr για Θεοδωράκη: «Το έργο του Μίκη θα μείνει όσο υπάρχει πολιτισμός»

Μίκης Θεοδωράκης
O Κώστας Μακεδόνας είχε τη χαρά και την ευκαιρία να τον διευθύνει ο Μίκης Θεοδωράκης
Intime

Ο Κώστας Μακεδόνας μιλάει στο Newsbomb.gr για την απώλεια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι από τους Έλληνες τραγουδιστές που είχε την τύχη και την τιμή να τον διεθύνει στη σκηνή ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης. Στις δηλώσεις του στο Newsbomb.gr γνωστός ερμηνευτής αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών και επίσης μοιράζεται μία σημαντική στιγμή για τον ίδιο και την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι.

Διαβάστε όσα δήλωσε συγκινημένος στο newsbomb.gr ο δημοφιλής τραγουδιστής για τον Μίκη Θεοδωράκη:

«Είναι σήμερα ημέρα πένθους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Γιατί μιλάμε για έναν συνθέτη από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Είναι τεράστια η απώλεια. Εγώ είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του, είχα τη χαρά να με διευθύνει, που όποιος το έχει ζήσει μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Ουσιαστικά από τα πρώτα τραγούδια του που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον ως παιδάκι να τραγουδήσω ήταν το Βρέχει στη Φτωχογειτονιά και αγάπησα πολύ όλο το έργο του μετά από αυτό. Είχα τη χαρά να κάνω την παράσταση το Ποιος τη Ζωή μου που έγινε στο θέατρο Badminton, πήγε σε όλη την Ελλάδα και τελείωσε με μια μεγάλη παράσταση στη Μακρόνησο. Φέτος μάλιστα ήταν να το επαναλάβουμε αλλά δυστυχώς ο θάνατος του παραγωγού Μιχάλη Αδάμ μας χάλασε τα σχέδια.

Νομίζω ότι το έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα μείνει όσο υπάρχει πολιτισμός σε αυτή τη Γη.

Είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που έφτασε ο λόγος των ποιητών και μπήκε στο στόμα του καθενός μας. Μάθαμε τους ποιητές, μάθαμε όλα αυτά τα ποιήματα που γράφτηκαν κλπ. Έγινε μέσω της δικής του δουλειάς, μέσα από τη μελοποίησή τους. Έκανε τα ποιήματα προσιτά για τον καθένα.

Εγώ του χρωστάω και κάτι πολύ σημαντικό. Ότι κάποια στιγμή που περνούσα δύσκολη φάση σε αυτή τη δουλειά, ένα τηλεφώνημα του με έκανε να τα ξεχάσω όλα και να πω ότι θα συνεχίσω να ζω μέσα στο όνειρο αυτής της δουλειάς. Κάποια στιγμή είχα περάσει μια περίεργη κρίση μέσα σε αυτή τη δουλειά που είχα σκεφτεί να σταματήσω να τραγουδάω και ένα δικό του τηλεφώνημα τα άλλαξε όλα και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Δυστυχώς ήταν κάτι που το περιμέναμε όσοι είχαμε επαφή με την οικογένεια, ήταν κάτι που το ξέραμε ότι η κατάσταση δεν πάει καλά, αλλά την ώρα που γίνεται αυτό είναι όπως όταν χάνεις τους γονείς σου. Το ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα φύγουν αλλά την ώρα που φεύγουν είναι δυσβάσταχτος ο πόνος. Νιώθω ακριβώς το ίδιο συναίσθημα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία του φορά σε συναυλία, το 2019 στο Καλλιμάρμαρο

Μητσιάς στο newsbomb.gr για Θεοδωράκη: «Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν πυλώνα από τον Παρθενώνα»

Όταν οι Beatles τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη