ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Napoleon: Το μπλοκάρισμα του Χοακίν Φίνιξ, το φρικάρισμα του Ρίντλεϊ Σκοτ και ο Joker

Ο Χοακίν Φίνιξ ως «Ναπολέων»
Ο Χοακίν Φίνιξ ως «Ναπολέων»
Αρχείο Newsbomb.gr

Ο Χοακίν Φίνιξ θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του Ναπολέοντα στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ​​αποκάλυψε ότι ο Χοακίν Φίνιξ «δεν ήξερε τι να κάνει» δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τον Ναπολέοντα.

Η νέα ταινία, που θα βγει στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου στις 22 Νοεμβρίου, προτού κυκλοφορήσει στην streaming υπηρεσία του Apple TV+., βλέπει τον Φοίνιξ να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Μιλώντας για τον πρωταγωνιστή πριν από τα γυρίσματα, ο Σκοτ ​​είπε στο Empire: «Θα μπει και θα πει δύο εβδομάδες πριν [τα γυρίσματα]: "Δεν ξέρω τι να κάνω". Θα πω, "Τι;!". "Δεν ξέρω τι να κάνω". "Ω Θεέ μου". Είπα, "Έλα μέσα, κάτσε". Καθίσαμε 10 μέρες, όλη μέρα μιλώντας για κάθε σκηνή, μία-μία. Κατά μία έννοια, κάναμε πρόβες. Απόλυτη λεπτομέρεια προς λεπτομέρεια».

Ο Σκοτ ​​είπε επίσης ότι βλέποντας τον Χοακίν Φίνιξ στο Joker του Τοντ Φίλιπς —ένας ρόλος που χάρισε στον ηθοποιό το πρώτο του Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού— τον έπεισε να του δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον επερχόμενο Ναπολέοντα του. «Κοιτάζω επίμονα τον Χοακίν και λέω "Αυτός ο μικρός δαίμονας είναι ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Του μοιάζει"».

Ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Σκοτ από τουλάχιστον 20 χρόνια στα γυρίσματα της κλασικής ταινίας Gladiator του 2000, είπε ότι ήταν χαρούμενος που ξανασυναντήθηκε με τον σκηνοθέτη.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια πολύ νοσταλγική ιδέα να συνεργαστώ ξανά με τον Ρίντλεϊ», πρόσθεσε ο Φίνιξ. «Είχα μια απίστευτη εμπειρία δουλεύοντας με τον Ρίντλεϊ στο Gladiator και ήμουν τόσο νέος. Ήταν η πρώτη μου μεγάλη παραγωγή. Πραγματικά λαχταρούσα ξανά αυτή την εμπειρία ή κάτι παρόμοιο».

Και συνέχισε: «Με έχει πλησιάσει για άλλα πράγματα στο παρελθόν, αλλά τίποτα που να φαίνεται ότι θα ήταν τόσο απαιτητικό και για τους δυο μας. Και έτσι μου άρεσε πολύ η ιδέα να μπω σε κάτι με τον Ρίντλεϊ που θα ήταν αυτό».

Θυμίζουμε πως ο Ρίντλεϊ Σκοτ σε παλαιότερη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το σενάριο της ταινίας ξαναγράφτηκε από την αρχή για χάρη του Χοακίν.

«Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει» είπε ο βρετανός σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «έκανε τον [Ναπολέοντα] ξεχωριστό ρωτώντας συνέχεια».

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να ξαναγράψουμε την ταινία από την αρχή γιατί νιώθει άβολα. Και αυτό συνέβη με το "Ναπολέων"», συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα». Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Σκάρπα.

Διαβάστε επίσης

Η Lady Gaga ήθελε να την αποκαλούν «Lee» στα γυρίσματα του «Joker 2»

«Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ το ζει στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Ναπολέων: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του Χοακίν Φίνιξ