ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΟΑΚΑ: Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τις συναυλίες των Coldplay τον Ιούνιο

Coldplay
Στον αέρα βρίσκονται οι δύο συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ τον Ιούνιο του 2024
High Priority Promotions

Στάση αναμονής από τη διοργανώτρια εταιρεία των δύο συναυλιών - «Και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ» λέει η High Priority

Στον αέρα βρίσκονται οι δύο συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά το προσωρινό λουκέτο του κεντρικού σταδίου λόγω μη στατικής επάρκειας της μεταλλικής κατασκευής του στεγάστρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο χρονικό του κλεισίματος του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου είπε πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το κεντρικό στάδιο στο ΟΑΚΑ, ενώ για το ποδηλατοδρόμιο έχει πάρει εγγυήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πολλοί -και ίδιαιτερα όσοι φαν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο- αναρωτιούνται τι πρόκειται να γίνει και με τις παρθενικές, sold out συναυλίες των Coldplay που είναι προγραμματισμένες στο ΟΑΚΑ για τις 8 και 9 Ιουνίου 2024.

Αργά το βράδυ χθες, η διοργανώτρια εταιρεία των συναυλιών εξέδωσε μια πρώτη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει λάβει «σχετική ενημέρωση» και πως μέχρι στιγμής «έχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης με την διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ».

Ακολουθεί η πρώτη ανακοίνωση της High Priority για τις δύο συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Ιούνιο:

«Καθώς αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας έχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης με την διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ. Η σύμβαση αυτή ούτε έχει καταγγελθεί, ούτε έχει υπαναχωρήσει κάποιος εκ των συμβαλλομένων.

Και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ.

Αναμένουμε από την εκμισθώτρια εταιρεία επίσημη ενημέρωση εάν θα εκτελεστεί κανονικά η μεταξύ μας σύμβαση, κάτι το οποίο εξαρτάται από τη διάρκεια των εργασιών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστεί ασφαλής ο χώρος.

Μόλις λάβουμε σχετική ενημέρωση θα προχωρήσουμε με τη σειρά μας σε ανακοινώσεις.

Μέχρι τότε, ζητάμε την υπομονή και την κατανόηση σας, καθώς όλοι επιθυμούμε το ίδιο…να δούμε το κορυφαίο συγκρότημα της εποχής του στην πιο φαντασμαγορική συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε!».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτής υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, το πλήρες χρονοδιάγραμμα θα γίνει γνωστό όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. «Θα ήταν πολύ επιπόλαιο, θα έλεγα και αστείο ως πολιτικός υπεύθυνος και για τον αθλητισμό της χώρας μας και μη αρμόδιος να τοποθετηθώ εγώ με ακριβές χρονοδιάγραμμα πως θα γίνουν οι ενέργειες και πότε θα ανοίξει είτε το ποδηλατοδρόμιο, είτε το γήπεδο. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι περιμένω την απόφαση όσο αφορά την αξιολόγηση που θα κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο και για το ποδηλατοδρόμιο και για το αθλητικό κέντρο του γηπέδου. Και στη βάση αυτής της μελέτης θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών το οποίο θα καθορίσει η απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όποια και αν είναι αυτή. Η επιβεβαίωση και η διάθεση από την πλευρά του Υπουργείου είναι ότι το αθλητικό κέντρο του ΟΑΚΑ και το ένα και το άλλο θα ανοίξουν και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, όσος χρόνος και αν χρειαστεί, όση προσπάθεια και αν βάλουμε. Εξαίρεση αποτελεί το ποδηλατοδρόμιο, για το οποίο έχω πάρει την εγγύηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι καθώς η μελέτη δείχνει διαφορετική αξιολόγηση στα ευρήματα, θα μπορούσε αυτό να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά τη νέα μελέτη εφαρμογής και μέχρι το τέλος του 2024 να έχει επαναλειτουργήσει. Αλλά αυτό είναι ένδειξη και πρόταση από το ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά τις διαδικασίες της μελέτης. Περιμένουμε όμως ακόμη να δούμε την απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου».

Διαβάστε επίσης

ΟΑΚΑ: Η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα

Το πόρισμα για το στέγαστρο Καλατράβα εντοπίζει προβλήματα στατικότητας

Coldplay: Και δεύτερη συναυλία στην Αθήνα - Τεράστια η ζήτηση εισιτηρίων