ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσές Σφαίρες: «Είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε» - Τα λόγια της Έμα Στόουν στον Λάνθιμο

Χρυσές Σφαίρες: «Είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε» - Τα λόγια της Έμα Στόουν στον Λάνθιμο

 Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ - Το «ευχαριστώ» της Έμα Στόουν στον σκηνοθέτη

Η λαμπερή τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2024 που είναι ο προάγγελος των Oscar, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και μεταδόθηκε ζωντανά από το ξενοδοχείο «Beverly Hilton» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor things» που ήταν υποψήφια σε επτά κατηγορίες κατάφερε να πάρει δύο - αλλά βασικές - Χρυσές σφαίρες. Συγκεκριμένα, το «Poor things» βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, ενώ η πρωταγωνίστρια του Έλληνα σκηνοθέτη Έμα Στόουν έλαβε το βραβείο του Α' Γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.

«Τόνυ σε ευχαριστώ για το σενάριο. Γιώργο δεν ξέρω τι άλλο να σου πω αλλά είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε. Η Μπέλλα στην ταινία είναι σα να παίζει σε ρομαντική κωμωδία. […] αποδέχεται με ευκολία τα πάντα. Μένει και ζει μέσα μου» είπε η Έμα Στόουν.

Η ηθοποιός έδωσε το βραβείο στον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος δήλωσε: «23 Σεπτεμβρίου κύριε Σπρίνγκστιν έχουμε και οι δύο γενέθλια. Μάλλον χαλάω τον χρόνο μου… Ευχαριστώ τον Μπρους Σπρίνγκστιν που με έκανε να μεγαλώσω όπως μεγάλωσα και φυσικά την Έμμα Στόουν».

Δείτε φωτογραφίες από την βραδιά: