ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο σμίγουν ξανά στις πρώτες εικόνες του «Modi»

Οι Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο είχαν παίξει μαζί στο Donnie Brasco του 1997
Οι Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο είχαν παίξει μαζί στο Donnie Brasco του 1997
Lawrence Schwartzwald/Sygma via Getty Images

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί τον Αλ Πατσίνο στην επερχόμενη βιογραφική ταινία «Μodi»

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Τζόνι Ντεπ, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

Η επερχόμενη βιογραφική ταινία με τίτλο «Modi» αφηγείται την ιστορία του Ιταλού καλλιτέχνη Αμεντέο Μοντιλιάνι, γνωστού ως «Modi» στους φίλους του, και βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ντένις ΜακΙντάιρ σε διασκευή των Γιέρζι και Μαίρη Κρομολόφσκι.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Ιταλού καλλιτέχνη σε ένα ταραχώδες και γεμάτο περιπέτειες 48ώρο, καθώς τρέχει να ξεφύγει από την αστυνομία στους δρόμους και τα μπαρ του κατεστραμμένου από τον πόλεμο Παρισιού του 1916. Η επιθυμία του να λήξει πρόωρα την καριέρα του και να φύγει από την πόλη απορρίπτεται από τους μποέμηδες φίλους του: τον Γάλλο καλλιτέχνη Maurice Utrillo, τον γεννημένο στη Λευκορωσία Chaim Soutine και την Αγγλίδα μούσα και ερωμένη του, Beatrice Hastings. Ο Modi ζητά συμβουλές από τον Πολωνό έμπορο έργων τέχνης και φίλο του Leopold Zborowski, αλλά το χάος φτάνει στο κρεσέντο όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν συλλέκτη που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του.

Στις εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα βλέπουμε τον Ντεπ να δίνει οδηγίες στο καστ, συμπεριλαμβανομένου του Πατσίνο που υποδύεται τον Γάλλο συλλέκτη έργων τέχνης Maurice Gangat.⁠

Η επερχόμενη ταινία, η οποία έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα στη Βουδαπέστη, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Ντεπ και Πατσίνο συνεργάζονται μετά το Donnie Brasco του 1997. Είναι επίσης η δεύτερη ταινία που σκηνοθετεί ο Ντεπ μετά το The Brave του 1997.

Ο Τζόνι Ντεπ σε δήλωσή του ανέφερε ότι ήταν ο Πατσίνο που τον έπεισε να αναλάβει το πρότζεκτ και το χαρακτήρισε ως μια «απίστευτα ικανοποιητική και μεταμορφωτική εμπειρία». «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλο το καστ, το συνεργείο και τους παραγωγούς για την ακλόνητη δέσμευση και τη δημιουργικότητά τους», πρόσθεσε.

«Στον Αλ, που ζήτησε να κάνω αυτή την ταινία – πώς θα μπορούσα να αρνηθώ τον Πατσίνο; Μια ειλικρινή αναγνώριση για τη γενναιόδωρη προσφορά του ταλέντου και της αφοσίωσής του σε αυτό το πρότζεκτ» είπε για τον θρυλικό Αλ Πατσίνο.

Η ταινία σηματοδοτεί για τον Ντεπ την επιστροφή στο mainstream, καθώς τα τελευταία χρόνια έκανε μόνο ορισμένες συνεργασίες και αυτές μακριά από το Χόλιγουντ μετά την πολύκροτη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ.

Διαβάστε επίσης

Τζόνι Ντεπ: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει τον Αλ Πατσίνο σε ταινία για τον Μοντιλιάνι