ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει τον Αλ Πατσίνο σε ταινία για τον Μοντιλιάνι

Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο σε σκηνή της ταινίας Donnie Brasco
Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο σε σκηνή της ταινίας Donnie Brasco
Lawrence Schwartzwald/Sygma via Getty Images

Ο Τζόνι Ντεπ κάθεται ξανά στη σκηνοθετική καρέκλα μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Τζόνι Ντεπ πρόκειται να σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία Modi, για τον Ιταλό ζωγράφο και γλύπτη, Αμεντέο Μοντιλιάνι (Amedeo Modigliani).

Τον Ιταλό καλλιτέχνη θα υποδυθεί ο Ρικάρντο Σκαρμάτσιο (John Wick Chapter 2). Στο καστ συμμετέχουν ακόμα οι Αλ Πατσίνο και Πιερ Νινέ.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν στη Βουδαπέστη το φθινόπωρο, ενώ το πρότζεκτ πρόκειται να ψάξει αγοραστή στο Veterans των Καννών.

Η ταινία θα αφηγηθεί τη ζωή του Ιταλού καλλιτέχνη σε ένα ταραχώδες και γεμάτο περιπέτειες 48ώρο, καθώς τρέχει να ξεφύγει από την αστυνομία στους δρόμους και τα μπαρ του κατεστραμμένου από τον πόλεμο Παρισιού του 1916. Η επιθυμία του να λήξει πρόωρα την καριέρα του και να φύγει από την πόλη απορρίπτεται από τους μποέμηδες φίλους του: τον Γάλλο καλλιτέχνη Maurice Utrillo, τον γεννημένο στη Λευκορωσία Chaim Soutine και την Αγγλίδα μούσα και ερωμένη του, Beatrice Hastings. Ο Modi ζητά συμβουλές από τον Πολωνό έμπορο έργων τέχνης και φίλο του Leopold Zborowski, αλλά το χάος φτάνει στο κρεσέντο όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν συλλέκτη που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ντένις ΜακΙντάιρ σε διασκευή των Γιέρζι και Μαίρη Κρομολόφσκι.

Πρέπει να θυμίσουμε πως οι Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο είχαν συναντηθεί ξανά στο Donnie Brasco του 1997.

«Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο της ζωής του Μοντιλιάνι που μας δίνει μια εικόνα για τον αγώνα του ως καλλιτέχνη που υποφέρει από έλλειψη αναγνώρισης και ένα έργο που ο Αλ και εγώ επιδιώξαμε για πολλά χρόνια», είπε ο Ναβίντι. «Το απίστευτο καστ μας, σε συνδυασμό με το όραμα, την εξυπνάδα και την ευαισθησία που ξέρω ότι θα φέρει ο Τζόνι πίσω από την κάμερα, θα κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα».

Το Modigliani θα είναι η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Ντεπ μετά το The Brave του 1997 στο οποίο έπαιξε με τον Μάρλον Μπράντο. Επίσης, ο γνωστός ηθοποιός έχει σκηνοθετήσει αρκετά βιντεκλίπ για την πρώην σύζυγό του, Βανέσα Παραντί.

Σημειώνεται ότι ο Τζόνι Ντεπ αυτό τον καιρό πρωταγωνιστεί στην ταινία Jeanne du Barry που θα ανοίξει το 76ο Φεστιβάλ των Καννών στις 16 Μαΐου.

Αυτή είναι η πρώτη ταινία του Ντεπ μετά τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ. Η τελευταία του ταινία ήταν το Minamata του 2020.

Διαβάστε επίσης

Ο Τζόνι Ντεπ «έριξε» πόρτα στη «Συμμορία των 11» - Ο ρόλος που απέρριψε

Τζόνι Ντεπ: Σε ποια πασίγνωστη ταινία πληρώθηκε μια περιουσία για να πει 150 λέξεις

Τα γαλλικά του Τζόνι Ντεπ στο τρέιλερ της νέας του ταινίας «Jeanne du Barry»