ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Ακρόπολης - Το νέο πρόγραμμα ξεναγήσεων

Μουσείο Ακρόπολης - Το νέο πρόγραμμα ξεναγήσεων

Tο νέο πρόγραμμα παρουσιάσεων-ξεναγήσεων, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο μεσημέρι μέχρι και τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το Μουσείο Ακρόπολης.

Μέσα από επιλεγμένα εκθέματα που θα παρουσιάζουν οι αρχαιολόγοι - φροντιστές του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με ενδιαφέρουσες πτυχές της αρχαιότητας, όπως η συναρμολογούμενη τέχνη, οι ιερές σπηλιές της Ακρόπολης, το Ερέχθειο και πολλές ακόμα.

ΤοΣάββατο, 8 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση «Ερέχθειο. Η ταυτότητα της Αθήνας», με την αφήγηση να αφορά τις αρχαίες μυθικές προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην περιοχή της αρχαιότερης λατρείας στην Ακρόπολη, αυτή της Αθηνάς Πολιάδος. Ο τελευταίος ναός που φιλοξένησε τη λατρεία της ήταν το Ερέχθειο, ένα συγκλονιστικό κτίριο με μοναδικό χαρακτήρα τόσο ως προς τα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά του στοιχεία όσο και ως προς τα λατρευτικά. Τη συζήτηση με τους αρχαιολόγους θα διευκολύνουν μακέτες και εποπτικό υλικό σε ηλεκτρονικά φορητά μέσα.

Στις απόμερες περιοχές των σπηλιών που δημιουργήθηκαν σε μικρότερες και μεγαλύτερες κοιλότητες στον ασβεστολιθικό βράχο της Ακρόπολης, προσφέροντας καταφύγιο σε λατρείες σημαντικών θεών και ηρώων της αρχαίας Αθήνας, θα «εισβάλουν» οι επισκέπτες του Μουσείου το Σάββατο της 15ης Νοεμβρίου, με τη βοήθεια των αρχαιολόγων-φροντιστών, που θα συζητήσουν μαζί τους για τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους χρήστες τους.

Πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα της Εναλλασσόμενης Θεματικής Παρουσίασης δίνονται στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/enallassomeni-thematiki-parousiasi, ενώ κατόπιν συνεννόησης, οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα.

Σχετικές ειδήσεις