Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πυξ Λαξ - Αποκάλυψη Στόκα: Αυτό ήταν το πρώτο όνομα του συγκροτήματος - Έμειναν... παγωτό όλοι!

Newsbomb

Πυξ Λαξ: Εσείς θα τους ακούγατε με αυτό το όνομα;

Σε μια αποκάλυψη για το... παρελθόν των Πυξ Λαξ προχώρησε ο ιδρυτής του συγκροτήματος, Μπάμπης Στόκας.

Ο αγαπημένος δημιουργός βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου, όπου αποκάλυψε πως ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα αλλά και το αρχικό όνομα που είχαν επιλέξει.

«Εγώ έμαθα να τραγουδάω πρώτα λαϊκά, γιατί έφτιαχνα το κασετοφωνάκι στο αμάξι για τους γονείς μου και το αγαπώ. Μετά έμαθα τον Bob Dylan και τον Mick Jagger», ανέφερε ο Μπάμπης Στόκας

«Όταν είπα στην αρχή στη μητέρα μου ότι θα βγάλω δίσκο, με ρώτησε: στην εκκλησία;», αποκάλυψε αμέσως μετά ο Μπάμπης Στόκας, με το κοινό να ξεσπά σε γέλια.

«Το αρχικό όνομα των Πυξ Λαξ ήταν Παναγιά Βοήθα. Κάναμε πρόβα σε ένα μικρό δωματιάκι και δίπλα έμενε μία γιαγιά που μας έφερνε καφεδάκια. Όταν παραφερόμασταν, μας χτυπούσε την πόρτα και μας έλεγε: Παναγιά βοήθα, ρε παιδιά, σταματήστε», περιέγραψε στη συνέχεια ο Μπάμπης Στόκας.

«Το κρατήσαμε στην αρχή αυτό το όνομα αλλά δεν ήταν εμπορικό», κατέληξε στην ιστορία του, με τον Χρήστο Φερεντίνο να τονίζει πως η συγκεκριμένη ερώτηση έχει παίξει και στον Μονομάχο που παρουσιάζει ο ίδιος.