SEX

Φλερτάρουμε με πέντε διαφορετικούς τρόπους

Φλερτάρουμε με πέντε διαφορετικούς τρόπους
Πέντε διαφορετικούς τύπους φλερτ εντόπισε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα...

Πέντε διαφορετικούς τύπους φλερτ εντόπισε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.000 (Hall, 2010) ανδρών και γυναικών.
Πρόκειται για το σωματικό φλερτ, το παραδοσιακό, το ευγενικό, το ειλικρινές και το διασκεδαστικό.


Συνήθως, ανάλογα με τον χαρακτήρα, αλλά και τους σκοπούς μας, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο φλερτάρουμε. Και αυτό γιατί πολύ απλά μπορεί να μην περνάμε στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει τα κατάλληλα μηνύματα.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα που προτιμάει το παραδοσιακό φλερτ είναι πιθανό να δυσκολευτεί να διεκδικήσει κάποιον που επιθυμεί. Επίσης, το ευγενικό φλερτ ενδέχεται να επικοινωνήσει ενδιαφέρον για φιλία και όχι τόσο για ερωτική σχέση.

Οι ερευνητές καταλήγουν πως είναι περισσότερο ωφέλιμο να εξασκούμαστε σε διαφορετικούς τύπους φλερτ και να μην ακολουθούμε μόνο μία στρατηγική, κυρίως όταν διαπιστώνουμε πως αυτή δεν λειτουργεί.

Οι τύποι του φλερτ αναλυτικά:

  • Το σωματικό φλερτ επικοινωνεί σεξουαλικό ενδιαφέρον στο άλλο πρόσωπο. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως κάνουν γρήγορα σχέσεις, με περισσότερη «χημεία» και πιο έντονο συναισθηματικό δέσιμο.
  • Το παραδοσιακό φλερτ είναι αυτό κατά το οποίο ο άνδρας προσεγγίζει πρώτος τη γυναίκα και η γυναίκα διατηρεί έναν περισσότερο παθητικό ρόλο. Οι άνθρωποι που φλέρταραν περισσότερο με τον παραδοσιακό τρόπο τείνουν να είναι εσωστρεφείς και συνήθως οι άνδρες δημιουργούν σχέσεις με γυναίκες που τις γνωρίζουν αρκετό καιρό πριν.
  • Το ευγενικό φλερτ στηρίζεται σε ευγενικούς και διακριτικούς τρόπους για την επικοινωνία του ενδιαφέροντος.
  • Το ειλικρινές φλερτ αφορά την επικοινωνία ειλικρινούς ενδιαφέροντος και της επιθυμίας να δημιουργηθεί ισχυρή συναισθηματική σχέση. Ο τύπος αυτός είναι πιο συνηθισμένος στις γυναίκες.
  • Το διασκεδαστικό φλερτ συνήθως γίνεται ως παιχνίδι που δεν αποσκοπεί στη δημιουργία σχέσης. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως το κάνουν για να τονώσουν ευχάριστα την αυτοπεποίθησή τους.