SOCIAL MEDIA

Phoebe Snetsinger: Η Google τιμά με Doodle τη διάσημη παρατηρητή πουλιών

Phoebe Snetsinger: Η Google τιμά με Doodle τη διάσημη παρατηρητή πουλιών

Μερικές φορές τρομερές καταστάσεις σε υποχρεώνουν να κινητοποιηθείς και να αναλάβεις δράση... όπως η διάσημη Phoebe Snetsinger, η οποία σήμερα θα έκλεινε τα 85 της χρόνια. Η Google τιμά με Doodle την παρατηρήτρια πουλιών που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Η Phoebe Snetsinger είναι η Αμερικανίδα, η οποία όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και της είπαν οι γιατροί πως δεν έχει παρά 6 μήνες ζωής, ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να παρατηρεί πουλιά.

phoebe snetsingers 85th birthday 5179281716019200 hp2x

Έζησε 17 χρόνια μετά την διάγνωση, έγινε ένα από τα δύο άτομα στον κόσμο που κατάφεραν να παρατηρήσουν περισσότερα από 8000 διαφορετικά είδη και πέθανε τελικά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε μια έρημη περιοχή της Μαδαγασκάρης.

fff

Δείτε όλα τα Doodle της Google

Η Φοίβη γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1931 στο Ιλλινόις του Μίσιγκαν, ο πατέρας της ήταν ευκατάστατος διαφημιστής. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και παντρεύτηκε μικρή
κάνοντας 4 παιδιά.

unnamed

Της άρεσαν τα πουλιά τόσο που διάβαζε συνέχεια σχετικά περιοδικά και άρθρα, μέχρι που το 1981 διαγνώστηκε με μια
αθεράπευτη μορφή μελανώματος. Αντί να κλειστεί, όμως, στο σπίτι έφυγε για την Αλάσκα να παρακολουθήσει πουλιά.

Επιστρέφοντας το μελάνωμα για το οποίο αναμενόταν να εξελιχτεί ραγδαία, είχε εμφανίσει σημάδια υποχώρησης.

Η Φοίβη η οποία είχε κληρονομήσει μεγάλη περιουσία από τον πατέρα της, ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρατηρώντας και καταγράφοντας διαφορετικά είδη πτηνών. Ως ερασιτέχνης ορνιθολόγος κράτησε σημειώσεις για άγνωστα μέχρι τότε είδη. Οι ορνιθολόγοι θεωρούσαν πως υπάρχουν περίπου 6000 διαφορετικά είδη, η Φοίβη κατέγραψε 8398. (Σε Αμερική και Καναδά υπάρχουν μόνο 900 είδη, για να φτάσει τέτοιο μεγάλο αριθμό ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της γης, αντιμετωπίζοντας σε πολλά σημεία του πλανήτη μεγάλες δυσκολίες κι επικίνδυνες καταστάσεις).

Το 1999 βρισκόταν στην Μαδαγασκάρη, με σκοπό να φτάσει η λίστα της τα 8500 είδη.

Στις 23 Νοεμβρίου, σε έναν έρημο δρόμο μέσα στην έρημο, ο οδηγός έτρεχε ανέμελος αφού δεν υπήρχαν άλλα αμάξια ωστόσο σε μια στροφή το βανάκι που την μετέφερε ανατράπηκε κι εκείνη βρήκε ακαριαίο θάνατο χτυπώντας το κεφάλι της στον ουρανό του αμαξιού.

Σχετικές ειδήσεις