SOCIAL MEDIA

Η Google τιμά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με ένα doodle

Η Google τιμά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με ένα doodle

Αφιερώμενο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2016 είναι το σημερινό doodle της google-Η αντίστροφη μέτρηση για τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ξεκίνησε. Το απόγευμα της Τετάρτης (07/09) στο Μαρακανά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων.

Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία.

Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.

Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Στίβος).

Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το doodle της Google για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο:

Σχετικές ειδήσεις