ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρώτο δείγμα στην Αθήνα για την είσοδο της MasterCard στις μεταφορές

Πρώτο δείγμα στην Αθήνα για την είσοδο της MasterCard στις μεταφορές

Από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ξεκίνησε ουσιαστικά η είσοδος της MasterCard στο χώρο των πληρωμών για μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς και χρήση κινητών συσκευών (mobile ticketing).

Ο λόγος είναι ότι η υλοποίηση του app για τις Συγκοινωνίες Αθηνών που είναι σε λειτουργία εδώ και περίπου 1,5 μήνα ήταν το πρώτο δείγμα της συνεργασίας της MasterCard με την εταιρεία Masabi με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν χθες και την παγκόσμια συνεργασία του.

Η Μasabi είναι παγκόσμιος ηγέτης ηγέτης στο mobile ticketing για μετακινήσεις και συνδυάζοντας την τεχνολογία πληρωμών της MasterCard με την πλατφόρμα της Masabi, JustRide, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πιο γρήγορες και άνετες μετακινήσεις. Η πρώτη πόλη που επωφελείται από αυτή τη συνεργασία είναι η Αθήνα και πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων μέσω του app των Συγκοινωνιών Αθηνών κινούνται σε επίπεδα καλύτερα από αυτά που αναμένονταν αρχικά, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει από το κοινό. Η δεύτερη πόλη που θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα θα είναι η Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της MasterCard, xρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα JustRide της Masabi, 1 εκατομμύριο επιβάτες καθημερινά μπορούν να αγοράσουν και να επιδείξουν τα εισιτήριά τους για άμεση και μελλοντική χρήση στα smartphone τους, κερδίζοντας χρόνο. Το JustRide περιλαμβάνει επίσης λογισμικό επικύρωσης εισιτηρίων με scanning μέσω smartphone ή μέσω ειδικών πυλών και μεμονωμένων μηχανημάτων επικύρωσης.

Σχετικές ειδήσεις