ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Huawei P8 για μια… πλατινένια εμπειρία!

Huawei P8 για μια… πλατινένια εμπειρία!

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσει κανείς κομψότητα, χρηστικότητα και τεχνολογικές καινοτομίες σε ένα smartphone; Καθόλου εύκολο είναι η απάντηση. Όμως, η Huawei, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως, έδειξε ότι κάτι είναι τέτοιο εφικτό όταν παρουσίασε το Ρ8, ένα πρωτοποριακό μοντέλο, το οποίο παρά τα εξαιρετικά ισχυρά χαρακτηριστικά του προσφέρει μία εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το Ρ8 αποτελεί το πιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς P (Platinum) της Huawei, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα smartphone που θα καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πλέον απαιτητικών χρηστών, καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων μοντέλων της αγοράς.

Καταρχάς, η συσκευή λειτουργεί σε δίκτυα 4ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, όπερ σημαίνει ότι το Ρ8 εκμεταλλεύεται τις υψηλότερες ταχύτητες διακίνησης δεδομένων που προσφέρει το 4G.

Το Ρ8 είναι ένα ιδιαίτερα κομψό smartphone, κατασκευασμένο από ατσάλι, προσφέροντας ανθεκτικότητα και ενισχυμένη δομική ακαμψία. Το μέταλλο κυριαρχεί τόσο στο πλαίσιο όσο και στην πλάτη και έχει ένα πολύ ωραίας αίσθησης φινίρισμα, το οποίο επιπλέον καθιστά το «κράτημα» αρκετά ασφαλές χωρίς να γλιστράει. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα λεπτό και κομψό χωρίς να είναι βαρύ.

Η οθόνη του Huawei P8 είναι εντυπωσιακή. Πρόκειται για μία οθόνη τύπου IPS LCD με διαγώνιο 5,2 ιντσών, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels (424ppi) ενώ προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί ο χρήστης να «σερφάρει» στο Διαδίκτυο χωρίς πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα το μέγεθος της είναι τέτοιο ώστε η συσκευή να μπορεί να κρατηθεί εύκολα στην παλάμη του χεριού, βελτιώνοντας σημαντικά την ευχρηστία της. Επίσης, λόγω της ανάλυσης πλήρους υψηλής ευκρίνειας (Full HD) που προσφέρει είναι ιδανική για την παρακολούθηση video.

Ο επεξεργαστής προέρχεται από την ίδια τη Huawei, φέρει την κωδική ονομασία Kirin 930, είναι 64-bit, «τρέχει» στα 2 GHz και διαθέτει οκτώ πυρήνες. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η συσκευή να είναι εξαιρετικά γρήγορη, κάτι που το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή που θα πιάσει στο χέρι του το Ρ8 και θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί. Στις εξαιρετικές επιδόσεις βοηθάει και η μνήμη των 3 GB που διαθέτει το Ρ8, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16 GΒ. Για όσους έχουν πολλά αρχεία, υπάρχει και η δυνατότητα για τοποθέτηση κάρτας microSD, η οποία επεκτείνει τις δυνατότητες αποθήκευσης αρχείων στη συσκευή.

Ένα από τα μεγάλα ατού του Huawei P8 είναι οι δύο κάμερες που διαθέτει και το λογισμικό που τις συνοδεύει. Η εμπρόσθια κάμερα προσφέρει ανάλυση 8 megapixel και η οπίσθια «ανεβαίνει» στα 13 megapixel. Η οπίσθια κάμερα διαθέτει λειτουργία Optical Image Stabilization (OIS) ώστε να αποφεύγονται οι «κουνημένες» φωτογραφίες, ενώ ο Image Signal Processor είναι επιπέδου καμερών τύπου DSLR με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες που τραβά κανείς με το Ρ8 να είναι αντίστοιχες με εκείνες μίας single lens reflex κάμερας.
Η Huawei έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο της φωτογραφίας και της λήψης video, έχοντας εγκαταστήσει μία απλή στη χρήση αλλά εξαιρετικά πλούσια σε δυνατότητες και λειτουργίες εφαρμογή για τη λήψη φωτογραφιών. Για παράδειγμα, η λειτουργία «light painting» προσφέρει τη δυνατότητα να φωτογραφίσει κανείς στο σκοτάδι, να κάνει σκίτσα φωτός στον αέρα και να δημιουργήσει μοναδικές νυχτερινές λήψεις. Η λειτουργία «director mode” έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να γίνεται σκηνοθέτης, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα λήψης video από διαφορετικές γωνίες.

Η λειτουργία «time-lapse» είναι μία λειτουργία «καθυστέρησης» ώστε να τραβάτε φωτογραφίες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε και να δημιουργήσετε ένα δυναμικό video σε γρήγορη κίνηση. Τέλος, η λειτουργία «beauty mode» μπορεί να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά σας όταν τραβάτε selfies. Αρκεί να προκαθορίσετε τις ρυθμίσεις του Ρ8 ώστε να αναγνωρίζει το πρόσωπο σας.

Το P8 έρχεται με προεγκατεστημένο το Android 5.0 αλλά για την πλοήγηση στη συσκευή, η Huawei έχει αναπτύξει ένα δικό της λογισμικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα απλό και εύχρηστο. Ακόμη και αν δεν το έχεις ξαναχρησιμοποιήσει κάποιος, ο χρόνος που απαιτείται για να το συνηθίσει είναι ελάχιστος καθώς όλες οι εφαρμογές είναι εύκολα προσβάσιμες.

Όσον αφορά στην μπαταρία του Ρ8, η χωρητικότητα της είναι στα 2600 mAh, περίπου στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό. Όμως, η Huawei έχει αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που διαθέτει από το χώρο του εξοπλισμού για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το αποτέλεσμα είναι μία πολύ καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι το Ρ8 θα «αντέξει» τουλάχιστον μία ημέρα σε έναν χρήστη που μιλά διαρκώς και «σερφάρει» για μεγάλο χρονικό διάστημα ή βλέπει video. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, πάντως, θα δει, με μεγάλη ικανοποίηση, ότι δεν χρειάζεται να φορτίζει κάθε βράδυ το smartphone του.

Γενικότερα, το Huawei P8 είναι μία εξαιρετική συσκευή σε πολύ καλή τιμή, καθώς τα 499 ευρώ που είναι η προτεινόμενη λιανική τιμή, κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα των ανταγωνιστικών μοντέλων. Ένα smartphone με ποιοτική κατασκευή, υψηλές επιδόσεις και τη δυνατότητα να τραβάτε εξαιρετικές φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε διαρκώς για να το φορτίσετε.