ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μέσω smartphone κάνουν posts οι Έλληνες

Μέσω smartphone κάνουν posts οι Έλληνες

Στα 4,7 εκατ. οι χρήστες του Facebook στη χώρα μας

Του Δημήτρη Μαλλά

Το smartphone είναι το μέσο με το οποίο προτιμούν να συνδέονται στο Facebook οι Έλληνες χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Facebook, έχουν φθάσει πλέον στα 4,7 εκατομμύρια.

Το νούμερο αυτό αφορά τους χρήστες που συνδέονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα και είναι για το α’ τρίμηνο του 2016. Όμως, είναι σημαντικό ότι το 81% των χρηστών, δηλαδή 3,8 εκατ. συνδέεται σε καθημερινή βάση στο Facebook!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι όμως ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών, οι φορητές συσκευές και ειδικά το smartphone είναι το μέσο με το οποίο βλέπουν τα posts των φίλων τους. Συγκεκριμένα, 3,9 εκατ. Έλληνες μπαίνουν στο Facebook από φορητή συσκευή τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ αυτοί που το κάνουν σε καθημερινή βάση ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί αυτοί αφενός αποδεικνύουν ότι το Facebook έχει εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο της καθημερινότητας ενός πολύ μεγάλου αριθμού Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούν το συγκεκριμένο μέσο οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Κάτι που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Facebook έχει φθάσει στα 1,65 δισεκατομμύρια. Υψηλά είναι τα νούμερα και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες του Facebook: το WhatsApp έχει 1 δισ. χρήστες, το Messenger είναι στα 900 εκατ., ενώ το Instagram στα 400 εκατομμύρια.