ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google: Έτσι θα αποκαλύψετε τις 19 εκπλήξεις!

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google: Έτσι θα αποκαλύψετε τις 19 εκπλήξεις!

ΗGoogle γιορτάζει και σας χαρίζει μερικές στιγμές διασκέδασης με ένα κορυφαίο Doodle- Δείτε πώς θα παίξετε όλα τα παιχνίδια της

Πώς θα ήταν οι αναζητήσεις μας στο Internet σήμερα αν δύο φοιτητές πριν από 19 χρόνια δεν δημιουργούσαν στο γκαράζ τους την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Οι δημιουργοί της Google γιορτάζουν τα 19 χρόνια αυτού του φαινομένου με πολλές εκπλήξεις για τους χρήστες.

google birthday

Το 1997 οι Larry Page και Sergey Brin συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Stanford και αποφάσισαν να βρουν ένα σύστημα το οποίο θα οργανώνει τις πληροφορίες όλων των χρηστών του Διαδικτύου. Σαν σήμερα, πριν 19 χρόνια στις 27 Σεπτεμβρίου, οι δύο ιδρυτές της Google εγκατέστησαν το γραφείο τους στο γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια και έστησαν εκεί τη μηχανή αναζήτησης που τώρα μετρά περισσότερους από 4,5 δισ. χρήστες σε 160 χώρες.

Σήμερα θέλησαν να γιορτάσουν τα 19 χρόνια με ένα μοναδικό doodle, καθώς ένας τροχός έκπληξη περιμένει όσους κάνουν αναζήτηση μέσα από τη μηχανή της Google.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, αυτοί δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν. Στην αρχή, η μηχανή αναζήτησης έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain: google.stanford.edu και z.stanford.edu.

google

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998, ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Ο στόχος της ήταν να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως. Και κάπως έτσι, σταδιακά εκτόπισε τη Microsoft Corp.

Το doodle, ένας τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google!

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους παρόχους στοιχείων επισκεψιμότητας Alexa και SimilarWeb, το Google.com είναι πρώτο και δεύτερο σε επισκεψιμότητα αντίστοιχα, έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης, έχοντας δισεκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα.

Σήμερα, η μηχανή αναζήτησης εξυπηρετεί 4,5 δισεκατομμύρια χρήστες σε 160 χώρες και «μιλά» 123 γλώσσες. Η εταιρεία τιμά την μέρα «γέννησής» της με ένα doodle. Με ένα πάτημα του ποντικιού πάνω στο doodle, μπορεί κανείς να δει την πορεία της μέσα από 19 εκπλήξεις για την ιστορία και το έργο της.

Παίξτε ΕΔΩ τα παιχνίδια της GOOGLE

Σχετικές ειδήσεις