ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Αν δείτε αυτό στην είσοδο του σπιτιού σας, καλέστε την Αστυνομία!

Προσοχή: Αν δείτε αυτό στην είσοδο του σπιτιού σας, καλέστε την Αστυνομία!

Όλοι γνωρίζουμε την έκφραση «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα», αν όμως δείτε να συμβαίνει το παρακάτω περιστατικό, δεν πρέπει να είστε περίεργοι...

Η εφευρετικότητα των διαρρηκτών τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει και αυτό μας αναγκάζει να γινόμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί ακόμα και μέσα στο σπίτι μας.

Το τελευταίο διάστημα εφαρμόζεται ένα... κόλπο, με σκοπό οι ένοικοι να πειστούν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους οικειοθελώς, αλλά όταν το κάνουν αυτό βρίσκονται προ εκπλήξεως. Ποιο είναι αυτό;

Χύνουν μια ποσότητα υγρού ακριβώς έξω από την πόρτα και περιμένουν να εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού. Μετά από λίγο όταν καταλάβει κάποιος μέσα στο σπίτι πως υπάρχει μια «διαρροή» κάπου έξω, ανοίγουν την πόρτα –όπως θα κάναμε όλοι- για να δουν από πού προέρχεται. Τότε οι διαρρήκτες εισβάλουν μέσα στο σπίτι. Και φυσικά κανείς δεν ξέρει το τι μπορεί να συμβεί.

Γι' αυτό αν δείτε κάτι παρόμοιο να συμβαίνει στην πόρτα του σπιτιού σας, καλέστε κάποιον που βρίσκεται εκτός σπιτιού ή ακόμα καλύτερα καλέστε την Αστυνομία, ώστε να μην χρειαστεί να βάλετε τη ζωή σας σε κίνδυνο.