ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο τελευταίας στιγμής; 5 προτάσεις για εσάς που δεν προνοήσατε

Τριήμερο τελευταίας στιγμής; 5 προτάσεις για εσάς που δεν προνοήσατε

Οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής είναι πάντοτε όμορφες. Αρκεί να μην κάνεις το λάθος και ακολουθήσεις το συρμό. Σε αυτήν την περίπτωση θα ταλαιπωρηθείς αφού οι διαθεσιμότητες θα είναι περιορισμένες. Αν λοιπόν είσαι της τελευταίας στιγμής σου έχουμε 5 προτάσεις που είναι εύκολες, σίγουρες και θα κάνουν αυτό που χρειάζεσαι. Θα σε ξεκουράσουν, θα σε βγάλουν από τη ρουτίνα και θα γυρίσεις πανευτυχής και με τις μπαταρίες γεμάτες.

Φενεός - Λίμνη Δόξα

travel doxa


Αφήστε τους άλλους να στοιβάζονται σε καράβια και κατευθυνθείτε στην Ορεινή Κορινθία. Η περιοχή του Φενεού και η λίμνη Δόξα είναι ιδανικός προορισμός για όσους αγαπάνε τη φύση.
Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή ονομάζεται "Ελβετία της Κορίνθου". Η απόσταση από την Αθήνα είναι ιδανική και οι κοντινές εξορμήσεις που θα κάνετε θα σας ενθουσιάσουν. Η τεχνητή λίμνη Δόξας καθρεφτίζει τα γύρω βουνά ενώ το Παλιομονάστηρο στο κέντρο της είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών.

Αν μάλιστα αγαπάτε τους Μύθους, η περιοχή έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εσάς, αφού, οι ποταμοί Όλβιος και Δόξα γέμιζαν την πεδιάδα και οι καταβόθρες στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς «ρουφούσαν» τα νερά. Ο κατασκευαστής τους ήταν σύμφωνα με το Μύθο ο Ηρακλής και σε κάποιες εκδοχές θεωρούνται ως είσοδοι προς τον Άδη.

travel doxa2

Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που φαίνεται στη μέση της λίμνης, διαθέτει πρόσβαση μέσω ενός χωμάτινου δρόμου.
Εξυπακούεται πως μπορείτε να επισκεφθείτε τη λίμνη Στυμφαλία και φυσικά να τριγυρίσετε στα γύρω χωριά. Να σας πούμε ότι οι ταβέρνες τους είναι γνωστές για τα ψητά τους (δοκιμάστε γουρουνόπουλο και θα καταλάβετε γιατί).

Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων από 40€ η διανυκτέρευση

Ναύπλιο

nafplio 1

Δημοφιλής προορισμός ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Τώρα έχετε περισσότερο χρόνο και άρα περισσότερη άνεση να εξερευνήσετε όλες του τις γωνιές. Το Ναύπλιο είναι κοσμοπολίτικο αλλά παραμένει γραφικό. Μόλις φτάσετε καθείστε σε κάποιο καφέ και απολαύστε τη θέα στο Μπούρτζι.

nafplio 2

Οι βόλτες μέσα στην πόλη με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τα σοκάκια της θα σας κρατήσουν απασχολημένους για ώρες. Αν είστε αποφασισμένοι για λαχάνιασμα τα 999 σκαλιά για το Παλαμήδι σας περιμένουν. Η θέα από ψηλά θα σας αποζημιώσει. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κοντινές εξορμήσεις οι Μυκήνες σας περιμένουν.

Το Ναύπλιο διαθέτει δεκάδες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση και είναι για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Όπως και να ΄χει όμως μην ξεχάσετε να φάτε παγωτό από την ιταλική τζελατερία που βρίσκεται στην πόλη.

Οι παραλίες που έχετε στη διάθεσή σας είναι αυτή της Αρβανιτιάς με άσπρα βότσαλα και τιρκουάζ νερά, αλλά και η μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα, 3 χλμ. από το Ναύπλιο.

Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων από 45€ η διανυκτέρευση

Ναύπακτος

nafpaktos 1

Αν είστε από αυτούς που ποτέ δεν μπόρεσαν να απαντήσουν το ερώτημα βουνό ή θάλασσα; η Ναύπακτος είναι η απάντηση. Και βουνό και θάλασσα.
Μια βόλτα στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας θα χορτάσει το μάτι σας δάση και φύση. Μια περιήγηση στο Κάστρο της θα σας ανταμείψει με τη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

nafpaktos 2

Αν δε, είναι και βράδυ θα απολαύσετε το θέαμα της φωτισμένης γέφυρας του Ρίου. Μέσα στην πόλη το Στενοπάζαρο, πρώην αγορά είναι γεμάτη καφέ και καταστήματα οπότε κάντε μια βόλτα ενώ πολύ καλή επιλογή είναι και το λιμάνι με τους δύο του βραχίονες του Κάστρου να κλίνουν εκεί.

Η Ναύπακτος διαθέτει και παραλίες. Το Γρίμποβο και η Ψανή με τα αιωνόβια πλατάνια είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία.

Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων από 30€ η διανυκτέρευση

Αίγινα

egina1

Αν οπωσδήποτε θες νησί, η Αίγινα είναι η λύση. Είναι όμορφη, και η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι συνεχής, οπότε... έχεις πιθανότητες να φθάσεις εκεί και να απολαύσεις το τριήμερο, έστω και τελευταία στιγμή. Απλώς φρόντισε μόλις φτάσεις να κλείσεις εισιτήρια για την επιστροφή.
Η Αίγινα είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις ότι δραπέτευσες από τη ρουτίνα. Φτάνεις στο γραφικό λιμάνι με τα νεοκλασικά και τα ταβερνάκια και παίρνεις την πρώτη σου ανάσα. Οι βόλτες, τα ουζάκια, ο θαλασσινός αέρας θα κατεβάσουν ρολά σε ό,τι σε άγχωνε και σε απασχολούσε.

egina

Οι παραλίες της Αίγινας είναι καλές μεν, αλλά την πολυκοσμία δε θα την αποφύγεις. Η καλύτερη παραλία του νησιού είναι το Κλειδί. Κοντά στην Πέρδικα έχει καθαρά γαλανά νερά, ξαπλώστρες και πολύ χώρο.
Αν είσαι φαν των Πειρατών (όχι της Καραϊβικής απαραίτητα) το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, με το λιμανάκι, τα καίκια, τα δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα θα σας ενθουσιάσει. Ο Ορμος της Πέρδικας ήταν κρησφύγετο των πειρατών του Αιγαίου.
Φεύγοντας μην ξεχάσεις να αγοράσεις φιστίκια.

Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων από 21€ η διανυκτέρευση

Λουτράκι

loutraki 1

Δε μπορείς να πας σε νησί. Υπάρχει λουτρόπολη. Πάλαι ποτέ θέρετρο της αριστοκρατίας το Λουτράκι σίγουρα έχει χάσει πολύ από την αίγλη των προηγούμενων δεκαετιών. Όμως μπορείς να είσαι εκεί σε λιγότερο από μία ώρα και διαθέτει ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα SPA στην Ελλάδα.

loutraki 3

Με μόλις 18 ευρώ έχεις στη διάθεσή σου την τεράστια πισίνα με τα υδρομασάζ και τα ιαματικά νερά για 1.5 ώρα αλλά και πρόσβαση στη σάουνα και το χαμάμ του. Η παραλία του Λουτρακίου είναι τεράστια αλλά έχει σχεδόν πάντα πολύ κόσμο.
Κατά μήκος της θα βρείτε ό,τι τραβάει η ψυχή σας, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τον πολύ κόσμο κάντε μια βόλτα στη Λίμνη Βουλιαγμένης για να αλλάξετε παραστάσεις. Εξαιρετικές ψαροταβέρνες και φυσικά ηρεμία σε μια τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Από την παλιά εθνική οδό έχετε πρόσβαση σε παραθαλάσσια χωριουδάκια όπως το Λέχαιο, Περιγιάλι, Κάτω Άσσος και το Βραχάτι.

Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων από 28€ η διανυκτέρευση

Φωτο: Νίκος Αθανασίου, Σπύρος Κοντογιαννάτος, Νεφέλη Σκαρλίδου

Σχετικές ειδήσεις