ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μονσάντο, το ατμοσφαιρικό χωριό της Πορτογαλίας (Photos)

Μονσάντο, το ατμοσφαιρικό χωριό της Πορτογαλίας (Photos)

Το να ζεις κάτω από μια στέγη που ζυγίζει περίπου όσο ένα κρουαζιερόπλοιο... είναι αγχωτικό.

Για τους κατοίκους του Monsanto, ενός χωριού της Πορτογαλίας είναι συνήθεια, αφού τα σπίτια τους είναι περιτριγυρισμένα από τεράστιους ογκόλιθους γρανίτη.

Οι τεράστιοι βράχοι, ωστόσο, έχουν κι άλλη χρησιμότητα, αφού οι κάτοικοι τους χρησιμοποίησαν ως... στέγες!

Όταν χτίστηκε το χωριό το Μεσαίωνα, οι τότε κάτοικοι θεώρησαν ότι ήταν πιο εύκολα να εναρμονιστούν με το περιβάλλον και να φτιάξουν τα σπίτια τους ανάμεσα στους βράχους και μέσα σε αυτούς, παρά να τους μετακινήσουν. Έτσι, οι γιγαντιαίοι ογκόλιθοι, βάρους 200 τόνων ο καθένας, έγιναν σκεπές, τοίχοι, ακόμα και πατώματα.

Μάλιστα, το Monsanto χαρακτηρίστηκε το 1938 ως «το πιο πορτογαλικό χωριό στην Πορτογαλία», παρά το γεγονός πως, εξαιτίας της μορφολογίας του, μόνο συνηθισμένο και τυπικό δεν είναι.

Σημειώνεται πως ανήκει στον δήμο της Idanha-a-Nova στην ανατολική Πορτογαλική, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, βρίσκεται σε υψόμετρο 758 μέτρων, γεγονός που του προσφέρει μοναδική θέα, αλλά και δύσκολη πρόσβαση, αφού οι κάτοικοι μετακινούνται μόνο με γαϊδουράκι.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail, τραβήχτηκαν από την Ισπανίδα Xalima Miriel, η οποία διένυσε 1.127 χλμ από τη γενέτειρα πόλη της, Ιρούν, προκειμένου να απαθανατίσει αυτόν τον μοναδικό τόπο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΔΔΥ: Αγοράστε αυτοκίνητα από 350 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές (pics)

Καιρός τώρα: Τετάρτη με κοκτέιλ υγρασίας και σκόνης - Πού αναμένονται βροχές (pics)

Σχετικές ειδήσεις