ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Παλέρμο γιατί είναι όμορφο και έχει ελληνικό χρώμα

Παλέρμο γιατί είναι όμορφο και έχει ελληνικό χρώμα

Το Παλέρμο ή Πάνορμος στα αρχαία ελληνικά είναι πρωτεύουσα της Σικελίας και είναι μαγευτικό. Στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο, σε μια εύφορη κοιλάδα και έξοδο στη θάλασσα είναι το τέλειο ταξίδι ακόμα και για το χειμώνα.

Το Παλέρμο ήταν αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες κι οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σα σταθμό στα ταξίδια τους. Κατακτήθηκε απ' τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες. Όπως κατανοείτε οι επιροές που έχει η περιοχή είναι ποικίλες και ενδιαφέρουσες.

Το Palazzo dei Normanni φτιάχτηκε τον 12ο αιώνα και τα εκπληκτικά ψηφιδωτά της Cappella Palatina θα σας αφήσουν άφωνους. Αν ενδιαφέρεστε για Τέχνη τότε η Galleria Interdisciplinare Regionale della Sicilia, η οποία στεγάζεται στο Palazzo Abatellis, είναι το μέρος που θα πρέπει να περάσετε αρκετές ώρες. Φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης και αν κουραστείτε μπορείτε να κατευθυνθείτε στην Piazza Bellini ή το μεσαιωνικό Cattedrale di Monreale στην Piazza Vittorio Emanuele.

Μια εκδρομή ως την Catania θεωρείται απαραίτητη, αφού η πόλη είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός από αναπαλαιωμένα κτρίρια η Catania έχει και shopping και μάλιστα στη Via Etnea θα βρείτε ό,τι επιθυμεί η καταναλωτική ψυχή σας.

Το φαγητό στη Σικελία είναι εκπληκτικό και ιδιαίτερο. Πολύ ψάρι, μακαρόνια και φυσικά μυρωδικά συνιστούν το μενού της μεσογειακής κουζίνας και η Σικελία είναι το σωστό μέρος για να τα απολαύσετε. Το πιο γνωστό πιάτο είναι η caponata (μελιτζάνα με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας, ελιές και κάππαρη ). Απολαύστε το με ένα τοπικό κρασί και στο τέλος πιείτε και μια Μarsala το γλυκό κρασί που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Σικελίας.

Photos: boredpanda

Σχετικές ειδήσεις