ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον αέρα το «κούρεμα» του χρέους!

Στον αέρα το «κούρεμα» του χρέους!

Διεκόπησαν απότομα οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων.

Άσχημες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της εθελοντικής ανταλλαγής του ελληνικού χρέους.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις άρχισε να φαίνεται από χθες, καθώς το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κρίσιμα σημεία στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία.

Με σημερινή του ανακοίνωση και μετά τις συναντήσεις του επικεφαλής του Τσάρλς Νταλλάρα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρει ότι οι συζητήσεις για το PSI διακόπησαν!

Συγκεκριμένα τονίζει πως η διακοπή είναι προσωρινή, ώστε να εξεταστεί το θέμα της εθελοντικής συμμετοχής.


Επίσης επισημάνει πως ελπίζει ότι η Ελλάδα θα είναι σε να επανεκκινήσει τις συζητήσεις για το PSI κάποια στιγμή, χωρίς όμως να δίνει ακριβή ημερομηνία.

Μάλιστα λιγότερο αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή του χρέους (PSI) δήλωναν την Παρασκευή αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις προειδοποιώντας ότι μια αποτυχία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

"Χθες ήμασταν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Σήμερα είμαστε λιγότερο αισιόδοξοι", είπε πηγή κοντά στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

"Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέρη ότι οι συνέπειες μιας αποτυχία θα είναι καταστροφικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες, την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους", είπε η πηγή.

Το newsbomb.gr σας είχε ενημερώσει εγκαίρως για τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος τόσο όσον αφορά την χαμηλή συμμετοχή των πιστωτών όσο και για θέματα που αφορούν το δίκαιο της διαδικασίας και το επιτόκιο αναταλλαγής.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει εκθέτη την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία διέρρεε πως όλα βαίνουν καλώς στις διαπραγματεύσεις…

Διαβάστε ακόμη:

«Σφίγγα» για το «κούρεμα» του χρέους ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Από Δευτέρα…νέες επαφές για το «κούρεμα»

ΔΝΤ: Ζητά την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το PSI

Καθησυχαστικός ο Βενιζέλος για το «κούρεμα»