ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάουντερ: «Να διοικήσει την Ελλάδα ξένος κυβερνήτης»!

Κάουντερ: «Να διοικήσει την Ελλάδα ξένος κυβερνήτης»!

Απίστευτες δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος της Μέρκελ, ο οποίος ζητά νέα σκληρά μέτρα για να δοθούν επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί πολιτικοί εξακολουθούν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους για την Ελλάδα, αγνοώντας τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση στην χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Μόλις χθες άλλωστε η Μέρκελ σε συνέντευξη της παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα απέτυχε πλήρως, αποφεύγοντας όμως να κάνει την αυτοκριτική της. Μάλιστα έριξε τις ευθύνες στους ίδιους Έλληνες και γενικά στην Διεθνή κοινότητα.

Σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας απείλησε με τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας εξαιτίας των καθυστερήσεων της Αθήνας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Λεφτά θα υπάρξουν μόνο εάν κυβερνηθεί στιβαρά η χώρα - στην ανάγκη μέχρι και από Αρμοστή που θα διοριστεί από την ΕΕ ή από τις ευρωπαϊκές χώρες", είπε ο Φόλκερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην ιστοσελίδα Spiegel Online.

"Μόνο πολύ λίγα πράγματα έχουν βελτιωθεί ουσιωδώς" στην Ελλάδα, παρά τα πακέτα βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ, δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ. "H Eλλάδα είναι τεράστιο πρόβλημα", πρόσθεσε. Να τεθεί η χώρα υπό κηδεμονία θα ήταν σκληρό μέτρο, παραδέχτηκε.

"Αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες να συμφιλιώνονταν τελικά με την ιδέα -- δεν γίνεται μόνο να πληρώνουμε χωρίς να αλλάζει τίποτα".

Ο Φόλκερ Κάουντερ εμφανίστηκε ανοικτός και στην ιδέα να σταλούν στην Ελλάδα Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι ως σύμβουλοι για την ανόρθωση της χώρας. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spigel, σημείωσε ακόμα ότι θα ήταν καλό η Ελλάδα να... βγει με τη θέλησή της από το ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που 50 γερμανοί βουλευτές από την αντιπολίτευση ζητούν την καθιέρωση ευρωομολόγου και περισσότερη αλληλεγγύη της Γερμανίας προς τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

Όμως η Μέρκελ εξακολουθεί να κλείνει τα αυτιά της΄.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει;