ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρήστε τη συμφωνία

Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρήστε τη συμφωνία

Θετικός ως προς την προώθηση ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση την αξιοποίηση των υφιστάμενων κοινοτικών κονδυλίων.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει πως «εμείς είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ότι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών, σημειώνει ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει εκλογές αλλά είναι και υποχρέωσή της να τηρήσει την συμφωνία

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «ανεύθυνους λαϊκιστές» όσους λένε τους Γερμανούς, ναζί, συμπληρώνοντας: «Ό,τι σας προτείνουμε δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που κάναμε εμείς».

Τονίζει ακόμη ότι «ώσπου να κάνει η Ελλάδα τις αναγκαίες αλλαγές, πρέπει να της δώσουμε χρόνο» και προσθέτει ότι «αυτός είναι ο λόγος που δώσαμε το πρώτο πακέτο και ύστερα, αφού είδαμε ότι και αυτό δεν αρκούσε, το δεύτερο».

Για το ενδεχόμενο αποστολής Γερμανών εφοριακών στη χώρα μας, σημειώνει ότι «αν η Ελλάδα επιθυμεί να στείλουμε Γερμανούς εφοριακούς στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του φορολογικού συστήματος, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε [...] Ωστόσο, ο φόβος του συνδικάτου των Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων τους είναι παράλογος, σκέτη ανοησία».