ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ.Ρέσλερ: Δεν μας τρομάζει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Φ.Ρέσλερ: Δεν μας τρομάζει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Τις γνωστές απόψεις του, ότι δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις και ότι δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω χρηματοδότηση χωρίς αντιπαροχές

επανέλαβε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Όσοι υλοποιούν επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις, μπορούν να βασίζονται 100% στην αλληλεγγύη της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, προειδοποίησε ότι, αν η χώρα δεν λάβει νέα χρηματοδότηση επειδή η έκθεση της τρόικας θα δείχνει ότι δεν υλοποιήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, κινδυνεύει με αδυναμία πληρωμών.

«Και τότε θα ξεκινήσει στην ίδια την Ελλάδα συζήτηση. Επιμένω ότι αυτή η συζήτηση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στο να συμπεράνουν οι ίδιοι ότι μια έξοδος θα ήταν σοφότερη. Την απόφαση θα πρέπει η Ελλάδα να την πάρει η ίδια. Εγώ κατέστησα απλώς για εμάς σαφές ότι μια έξοδός της από την Ευρωζώνη έχει πάψει να τρομάζει - πολλούς ειδικούς, την FDP και εμένα», σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε για μια ακόμη φορά «σκεπτικός» σε ό,τι αφορά το «εάν η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει τους συμφωνηθέντες όρους μεταρρυθμίσεων», διότι, όπως είπε, η εμπειρία την οποία είχε ως υπουργός Οικονομίας μάλλον είναι μάλλον απογοητευτική. Αναφέρθηκε μάλιστα στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν το φορολογικό σύστημα, οι οποίες επισήμανε ότι δεν προχωρούν, όπως δεν προχωρούν, σύμφωνα με τον ίδιο και οι ιδιωτικοποιήσεις. «Εγώ έκανα μόνο σαφές ότι εάν η έκθεση φέρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, τότε για μας ένα είναι ξεκάθαρο: καμμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα σημαίνει, καμμία περαιτέρω χρηματοδότηση, εάν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν υλοποιηθεί», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

B.Σόιμπλε: Όχι σε νέες παραχωρήσεις για την Ελλάδα