ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση κύκλου εργασιών σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Μείωση κύκλου εργασιών σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Αρνητικά τα αποτελέσματα για τον τουρισμό, όπως απεικονίζονται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για την πορεία του τζίρου στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης.

Ειδικότερα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε μείωση 20,8% το β΄τρίμηνο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄τριμήνου 2011, έναντι μείωσης 2,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2011 προς το 2010.

Ο ίδιος δείκτης, το β' τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2012, παρουσίασε αύξηση 107,1%, έναντι αύξησης 98,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2011.

Σημειώνεται ότι ο τομέας υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης αφορά στις εξής επαγγελματικές ομάδες: ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, χώροι κατασκήνωσης- εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, άλλα καταλύματα, δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης και δραστηριότητες παροχής ποτών.