ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους

Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους

Μία πρόγευση της σκληρής στάσης που θα κρατήσει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup έδωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κληθείς να απαντήσει στο εάν και πότε η Αθήνα, θα λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος, ο Γερμανός Υπουργός «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

«Κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις», ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής οικονομίας δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή ενέκρινε την Τετάρτη τα νέα μέτρα, τα οποία άλλωστε ήταν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης και επέμεινε στο ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η Τρόικα είναι απίθανο να παραδώσει την πλήρη έκθεση για την Ελλάδα, στο αυριανό Eurogroup, ενόσω συνεχίζεται η συζήτηση επί του ελληνικού προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης:

Δεν τους φτάνουν τα μέτρα τώρα ζητούν και λίστα ονομάτων!

«Στο περίμενε»… για την επόμενη δόση

Φ. Σαχινίδης: «Αν δεν πάρουμε τα χρήματα, καταστρεφόμαστε»

Δεν τους φτάνουν τα μέτρα τώρα ζητούν και λίστα ονομάτων!