ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022

Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022

«Θέλαμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και απόψε το πετύχαμε», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Eurogroup, που, όπως τόνισε, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την επαναγορά ελληνικού χρέους, τη μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων και τη σημαντική επέκταση αυτών και της περιόδου ωρίμανσης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι όλα αυτά μαζί τα μέτρα, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επαναφέρει το χρέος της σε βιώσιμο μονοπάτι και να διευκολύνει την σταδιακή επιστροφή της στις αγορές. Το χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 μέσω σημαντικών –εκ των προτέρων- μέτρων μείωσης του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ.

«Επιπρόσθετα χαιρετίζω τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να επαναφέρουν το χρέος της Ελλάδας σταδιακά κάτω του 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη μείωση του χρέους για την Ελλάδα σε σχέση με την τρέχουσα πορεία του χρέους της», υπογράμμισε.