ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα: Σύσκεψη για το μέλλον του Τ.Τ.

Τώρα: Σύσκεψη για το μέλλον του Τ.Τ.

Από τους χειρισμούς και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων εξαρτάται πλέον η υπόσταση του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»

Στα χέρια των εργαζομένων περνά πλέον κάθε ελπίδα επιβίωσης του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» αφού η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει πίσω ύστερα από τις αποφασιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προκαλέσει εντύπωση ακόμα και στους εκπροσώπους της «τρόικας»!

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του “Newsbomb.gr”, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, της τρόικας, της ηγεσίας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των εκπροσώπων όσων εργάζονται στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Το κύριο αντικείμενο είναι η επόμενη ημέρα του μοναδικού ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος λαϊκής αντίληψης, το οποίο διαχωρίστηκε αιφνιδίως χθες βράδυ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στους σχεδιασμούς που κάνουν από κοινού η κυβέρνηση και η τρόικα, αντιθέτως θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Αμετακίνητος ο Στουρνάρας, διαλλακτική η τρόικα

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η αμετακίνητη στάση των εργαζομένων στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» φαίνεται να έχει εκνευρίσει τον υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Ήδη οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται διαθέσιμοι να συζητήσουν και να ακούσουν τους εργαζόμενους, πέρα από την αδιαλλαξία και την απροθυμία του κ. Στουρνάρα να διαλεχθεί μαζί τους.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η τρόικα δεν συζητεί πλέον για απολύσεις εργαζομένων και βρίσκεται σε θέση να συζητήσει πώς μπορεί να γίνει μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» σε ποσοστό περί το 30% κατά μέσο όρο.

Προφανώς, από τη σύσκεψη αναμένεται να ξεκαθαριστεί η τελική στάση τους από την οποία θα εξαρτηθεί και το μέλλον του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», στο οποίο δείχνουν την εμπιστοσύνη τους όχι μόνο οι μικροεπενδυτές αλλά και εκατομμύρια καταθέτες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το βάρος τώρα πέφτει στα χέρια των συνδικαλιστών.