ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσοχή στη συμπλήρωση του Ε9

Προσοχή στη συμπλήρωση του Ε9

Πολλές παγίδες και μυστικά κρύβει η φετινή συμπλήρωση του εντύπου Ε9 στις εφορίες όλης της χώρας, με τους φοροτεχνικούς να συνιστούν προσοχή.

Το έντυπο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του TAXISNET τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 30/8, προκειμένου όλοι οι φορολογούμενοι να αποτυπώσουν εκεί όλες τις αλλαγές στην ακίνητη περιουσία τους.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντυπο - γρίφο με την προσοχή να αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο προκειμένου να μην πληρώσετε άδικα φόρους. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε κάθε προσθήκη ή αφαίρεση ακινήτου, με την αναγραφή της ημερομηνίας συναλλαγής, τον αριθμό συμβολαίου και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου να είναι απαραίτητα.

Σε περίπτωση εισαγωγής ακινήτου από κληρονομιά, πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητας του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού. Αν η οποιαδήποτε μεταβολή κατάστασης ακινήτου έχει γίνει εντός του 2012, τότε θα πρέπει να αναγράφονται η ημερομηνία και ο αριθμός παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κλπ) που αποδεικνύουν τη μεταβολή.