ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αναμονή 232.000 δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Στην αναμονή 232.000 δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης αναμένουν περίπου 232.000 δικαιούχοι, καθώς ακόμα δεν έχουν μπει οι πρώτες πιστώσεις στους λογαριασμούς τους.

Αποτέλεσμα είναι να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης στην τρέχουσα τιμή (περί το 1,25 ευρώ το λίτρο), όσο δηλαδή και αυτοί που δεν δικαιούνται επίδομα, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το όφελος της προκαταβολής

Σημειώνεται ότι εδώ και τρεις εβδομάδες στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν κατατεθεί 262.000 αιτήσεις, απόι 225.000 πριν από μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη αύξηση σημειώνουν φέτος οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης. Οι πωλήσεις πετρελαίου έως την περασμένη Παρασκευή ήταν αυξημένες από 20% έως 80% (ανάλογα το πρατήριο) σε σχέση με πέρυσι.

Η προκαταβολή του επιδόματος (το 25% του συνολικού ποσού) -υποτίθεται- ότι χορηγείται 20 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης και εισπράττεται μέσω τράπεζας. Το 75% του επιδόματος θα καταβάλλεται βάσει της ποσότητας του πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζουν οι πολίτες.

Το επίδομα χορηγείται για τα πρώτα 120 τετραγωνικά της κατοικίας και ανέρχεται στα 35 λεπτά το λίτρο.

Η αίτηση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm, όπου ο φορολογούμενος επιλέγει στην πρώτη σελίδα την εφαρμογή «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης» πληκτρολογεί τους κωδικούς και στη συνέχεια έχει δύο επιλογές:

1) Να υποβάλλει «Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων» ή

2) να συμπληρώσει τα στοιχεία δικαιούχων επιδόματος σε πολυκατοικίες, εφόσον είναι διαχειριστής της πολυκατοικίας (επιλογή «Διαχειριστής - Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας»).

Διαβάστε επίσης:

Στις 225.000 οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθούν οι προκαταβολές;

Πώς θα υποβάλετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης