ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τσίμπησαν» τις τιμές οι ξενοδόχοι σε Τρίκαλα, Αράχωβα και Δελφούς

«Τσίμπησαν» τις τιμές οι ξενοδόχοι σε Τρίκαλα, Αράχωβα και Δελφούς

Αύξηση παρουσιάζουν οι ξενοδοχειακές τιμές στους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα σε σχέση με πέρσι, τη στιγμή που στα Ευρωπαϊκά κράτη καταγράφεται μείωση στις μέσες ξενοδοχειακές τους τιμές σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Μοναδικές εξαιρέσεις όσον αφορά στα ελληνικά δεδομένα αποτελούν το Καρπενήσι, η Μονεμβασιά και η Μακρινίτσα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr για το μήνα Ιανουάριο.

rwsia

Σε ό,τι αφορά στα Ευρωπαϊκά κράτη παρατηρείται μείωση στις μέσες ξενοδοχειακές τους τιμές σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς με τη Βουλγαρία για παράδειγμα να παρουσιάζει μείωση της τάξης 11% και μέση τιμή διανυκτέρευσης 56 ευρώ έναντι 63 ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο.

Μιλώντας με αριθμούς η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Αράχωβα τον Ιανουάριο κοστίζει 97 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 21%,την ώρα που στη Ρωσία οι ξενοδοχειακές τιμές είναι μειωμένες έως και 13%.

araxwww

Παρόλη ωστόσο την αύξηση των τιμών στην οποία προχώρησαν φέτος οι ξενοδόχοι, η Ελλάδα παραμένει ένας εκτός των άλλων οικονομικά ελκυστικός προορισμός με μεση τιμή διανυκτέρευσης τα 72 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

TIMES

Διαβάστε επίσης: Στουρνάρας: Το ίδιο καλά με το 2013 και το νέο έτος

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τη νέα τουριστική περίοδο

Ξάνθη:«Μαύρα Χριστούγεννα» για τα ξενοδοχεία