ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ελληνικά spreads και cds

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ελληνικά spreads και cds
Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού Bund φτάνει στα υψηλότερα επίπεδά της από τον...

Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού Bund φτάνει στα υψηλότερα επίπεδά της από τον Ιανουάριο, εν μέσω εικασιών, σεναρίων και δημοσιευμάτων ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν στις 991 μονάδες βάσης, 24 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με την Τετάρτη.
Ανοδικά κινείτο και το spread του 2ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του Bund, που αυξήθηκε κατά 72 μονάδες βάσης, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 18,19%, στα υψηλότερα επίπεδά της από τον Μάιο του 2010.

To κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) ενισχυόταν επίσης σε νέο υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη. "Η Ελλάδα ηγείται της ανοδικής κινήσης λόγω όλης αυτής της συζήτησης περί αναδιάρθρωσης", είπε ο Gavan Nolan, αναλυτής της Markit.

Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρυνόταν κατά 23 μονάδες βάσης στις 1070 μονάδες, σύμφωνα με το Markit στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

Χθες τα πενταετή ελληνικά CDS διευρύνθηκαν κατά 24 μ.β. με αποτέλεσμα να καταγράψουν ιστορικά υψηλή τιμή κλεισίματος στις 1.054 μ.β. σύμφωνα με τον πάροχο CMA. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το επίπεδο αυτό υποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει πιθανότητα 60% να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 5 ετών.

Πηγή: newscode.gr