ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To taxisnet.... ταλαιπωρεί

To taxisnet.... ταλαιπωρεί
Taxisnet: Ταλαιπωρεί...επιχειρηματίες και λογιστές πρίν απο 13 λεπτά Να παραταθούν σταδιακά έως την 31η Μαΐου 2011...

Να παραταθούν σταδιακά έως την 31η Μαΐου 2011 οι καταληκτικές ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων όλων των νομικών και φυσικών προσώπων λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης του Taxisnet ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι:

".Μετά από τους δυο πρώτους μήνες λειτουργίας του Τaxisnet και παρά τις 1,7 εκατ. ηλεκτρονικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ακόμη ότι αξιοποιείται πλήρως ηλεκτρονική πλατφόρμα του πληροφορικού συστήματος της Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών.

Τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις καινοτόμες λύσεις που παρέχει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet. Επιχειρηματίες και λογιστές χαιρέτησαν με πολλές ελπίδες την προαναγγελία των νέων υπηρεσιών-εφαρμογών της Γ.Γ.Π.Σ., οι οποίες θα επιτρέπουν την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, παρακρατουμένων φόρων κ.λπ. των επιχειρήσεων. Δυστυχώς, οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και αντί της εξοικονόμησης χρόνου έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Από τις αρχές του Απριλίου άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα και να εντείνονται με κορύφωση την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxisnet (11-04-2011), λόγω βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ που στεγάζεται σε υπόγειο του κτηρίου της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο.

Πηγή: newscode.gr