ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απογοήτευση και σκεπτικισμός στις αγορές για την ομιλία Παπανδρέου

Απογοήτευση και σκεπτικισμός στις αγορές για την ομιλία Παπανδρέου
Επικριτικά σχόλια για την «ασάφεια» της ομιλίας Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο και για την μετάθεση των μέτρων για μετά το Πάσχα...

Επικριτικά σχόλια για την «ασάφεια» της ομιλίας Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο και για την μετάθεση των μέτρων για μετά το Πάσχα διατυπώνουν στελέχη της αγοράς στο πρακτορείο Reuters. Τα κύρια σχόλια που δημοσιεύει το Reuters είναι:

ΠΛΑΤΩΝ ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΣΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, EFG EUROBANK

"Δεν ανακοινώθηκε κάτι σημαντικό αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα σχέδια. Περιμένουμε τις λεπτομέρειες του δημοσιονομικού σχεδίου που θα ξεκαθαριστούν μετά τις διακοπές του Πάσχα. Κρίνοντας από τα δημοσιεύματα και τα σχόλια αξιωματούχων νωρίτερα, το πακέτο των μέτρων είναι μεγάλο, αν και αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή του".

"Επιπρόσθετα με τα δημοσιονομικά μέτρα, η ανακοίνωση ενός λεπτομερούς και φιλόδοξου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων θα είναι σημαντική για τη στήριξη της αγοράς".

CHRIS PRYCE, ΑΝΑΛΥΤΗΣ, FITCH RATINGS

"Φαίνεται ότι περιλαμβάνονται πολύ λίγες ειδήσεις σε αυτή την ανακοίνωση. Είναι απογοητευτικό, δεδομένων των εικασιών ότι αναμενόταν να ανακοινώσει ορισμένες σημαντικές αλλαγές".

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΡΙΝΤΑΣ, ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ATTICA WEALTH MANAGEMENT
"Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι δεν άκουσα κάποιο συγκεκριμένο μέτρο, ούτε η αγορά. Το χρηματιστήριο ξεκίνησε θετικά, ενώ εξελισσόταν το υπουργικό συμβούλιο, αλλά μετά γύρισε σε αρνητικό έδαφος".

"Η ομιλία του πρωθυπουργού δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, η αβεβαιότητα παραμένει. Αυτό που θα άρεσε στην αγορά είναι ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τμήμα των ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν το 2011, αυτά θα έπρεπε να εξειδικευθούν. Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα εξειδικευτούν μετά το Πάσχα, αυτό δεν βοηθάει την αγορά".

KORNELIUS PURPS, ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, UNICREDIT

Για τους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοινώθηκαν: "Η ανακοίνωση τέτοιων στόχων δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό. Κι εγώ λέω συνέχεια στη γυναίκα μου ότι πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς θα το πετύχει αυτό η κυβέρνηση".

Για τις ιδιωτικοποιήσεις:

"Περίμενα να ακούσω πιο συγκεκριμένα πράγματα για τις ιδιωτικοποιήσεις, θα ήταν χρήσιμη μια λίστα. Τα 50 δις ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό. Προφανώς, η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη να παρουσιάσει τέτοια σχέδια".

Πηγή: newscode.gr