ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Σε παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013)προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου αναγκάστηκαν - παρότι δεν το επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση - να προβούν σε αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα από τους 5,8 εκατ. υπόχρεους, σχεδό οι μισοί (2,3 εκ. φορολογούμενοι) δεν έχουν κάνει τη φορολογική τους δήλωση στο Taxisnet.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό το ηλεκτρονικό σύστημα θα ήταν αδύνατον να υποδεχτεί τόσες πολλές δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου χωρίς να καταρρεύσει.

Την ίδια ώρα πάντως πηγές του από το υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι παρά την παράταση στη διορία υποβολής των δηλώσεων Ε1, μέχρι την Δευτέρα θα έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια οι δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί.

Πολλοί θα το κάνουν για να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν το αφορολόγητο, για να μην ταλαιπωρηθούν τελευταία στιγμή όταν θα σπεύδουν όλοι και περισσότεροι να μπουν στο taxisnet, αλλά και για να εισπράξουν μια ώρα αρχίτερα το κοινωνικό μέρισμα ή το οικογενειακό επίδομα τέκνων που δικαιούνται.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"To Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες".

Διαβάστε επίσης:

Γιατί 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν δήλωση

Στα 1.100 ευρώ ο μέσος όρος του φόρου εισοδήματος