ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΣΕΒ

Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΣΕΒ

Η ανασύσταση της Επιτροπής διαβούλευσης στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με φορολογικά και τελωνειακό θέματα συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη βιομηχανική πολιτική.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ ζήτησαν επίσης την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, αίτημα που θα εξετασθεί, όπως και τη διατήρηση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Για τα εργασιακά η πρόταση του Συνδέσμου προβλέπει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους με πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας στάθηκαν επίσης ιδιαίτερα στο θέμα της δικαιοσύνης ζητώντας ενίσχυση των διαδικασιών προδικαστικής επίλυσης διαφορών, ενιαία επίλυση για παρόμοιες υποθέσεις και οδικό χάρτη για επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Εκτός από τον πρόεδρο Θ. Φέσσα στη συνάντηση μετείχαν επίσης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Χάρης Κυριαζής, οι αντιπρόεδροι του ΔΣ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Σάκης Καλλιτσάντσης, Νίκος Καραμούζης, Ευάγγελος Μυτιληναίος και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΔΣ Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΣΕΒ