ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα

Την άποψη ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ζήτησης αλλά παράλληλα να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Τζακ Λιου κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν περισσότερα σε αυτό το θέμα, καθώς η οικονομική ανάπτυξη χάνει έδαφος, όπως είπε κατά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών G20 στην Αυστραλία.

«Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να οδηγήσει την οικονομία της εκεί όπου θα έπρεπε να είναι», είπε συγκεκριμένα ο Λιου στη σύνοδο του Κερνς. «Αυτό που είναι σαφές από την εμπειρία των ΗΠΑ, είναι ότι οι πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η ζήτηση βραχυπρόθεσμα και οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστούν έναν σημαντικό συνδυασμό και δεν πρέπει να γίνεται επιλογή μεταξύ των δύο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Οπως τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να συμφωνήσει το πώς θα πραγματοποιηθούν και τα δύο μαζί, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι «αν οι προσπάθειες για να αυξηθεί η ζήτηση αναβληθούν για υπερβολικά μεγάλη περίοδο, υπάρχει κίνδυνος οι αντίθετοι άνεμοι να είναι ισχυρότεροι».