ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικό «μπάσιμο» από Ρώσους για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δυναμικό «μπάσιμο» από Ρώσους για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δυναμικά φαίνεται πως μπαίνουν οι Ρώσοι στο παιχνίδι της διεκδίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, το οποίο τονίζει πως η ρωσική εταιρεία RZD, η οποία αντιπροσωπεύει τους ρωσικούς σιδηρόδρομους, έχει μέχρι στιγμής τη δυνατότερη υποψηφιότητα για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ δίνει το «παρών» και στον διαγωνισμό της αποκρατικοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρά τη δυσμενή γεωπολιτική συγκυρία για τη Μόσχα που προκαλεί αρνητικό φορτίο στον προσωπικό φίλο του Πούτιν και επικεφαλής της RZD κ. Βλαντίμιρ Γιακούνιν, παρουσιάζουν «πολύ ενεργό ενδιαφέρον» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Μάλιστα, έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία των Ρώσων στο διαγωνισμό της πώλησης του ΕΕΣΣΤΥ, παρά το γεγονός πως έχουν «αντιπάλους» τους την κοινοπραξία Alstom – Demco, αλλά και τον γερμανικό κολοσσό Siemens.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του το 2014, με στελέχη του ΥΠΟΙΚ να τονίζουν πως δεν τίθεται κανένα θέμα αναβολής, ακύρωσης ή κήρυξης του διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως άγονου πριν από την ημερομηνία της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Μοναδικός λόγος αναβολής είναι να μην υπάρξουν καθόλου συμμετοχές στο διαγωνισμό. Τότε, θα καταστεί άγονος και θα κηρυχθεί εκ νέου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Μπήκαν όλα τα πρώτα εκκαθαριστικά αλλά χωρίς τις διορθώσεις