ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βέβαιος για την 5η δόση ο Παπακωνσταντίνου

Βέβαιος για την 5η δόση ο Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στην μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια...

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στην μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, η οποία και κατέληξε σε αδιέξοδο ως προς το κομμάτι της συναίνεσης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει την 5η δόση θα αναγκαστεί σε στάση πληρωμών. Μετά το πέρας της συνεδρίασης εμφανίστηκε βέβαιός για την εκταμίευση της σε συνομιλία του με δημοσιογράφους

Παρά το αδιέξοδο της σημερινής συνεδρίασης ο Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν έχει διαμορφωθεί ένα δραματικό κλίμα και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία επαφής και δυνατότητες επί της ουσίας συνεννόησης. Παράλληλα τόνισε ότι συναίνεση στην Ελλάδα είναι το μέγα ζητούμενο για τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Με βάση τα όσα αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, οι αποφάσεις με βάση και τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν και πιθανώς θα ληφθούν είτε στο έκτακτο συμβούλιο του Εurogroup γύρω στις 10 Ιουνίου, είτε στο τακτικό Εurogroup πριν από τη σύνοδο κορυφής της 24ης του μήνα, την οποία και θεωρεί ορόσημο για σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Πηγή:newscode.gr