ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία προθεσμία η 3η Ιουλίου για το Μεσοπρόθεσμο

Τελευταία προθεσμία η 3η Ιουλίου για το Μεσοπρόθεσμο
Ο χρόνος πιέζει, δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Μέχρι τις 3 Ιουλίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο για να εκταμιευθεί η 5η δόση του δανείου, αναφέρει σε «τελεσίγραφό» του προς την Ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroupe Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, θέτοντας ένα ακόμη ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα προς την Αθήνα.

Στις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και ο κ. Γιουνκέρ εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι εκείνη την ημερομηνία η Ελληνική Βουλή θα έχει υιοθετήσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Γιουνκέρ είπε επίσης πως στις 3 Ιουλίου θα αποφασιστούν οι βασικές γραμμές του νέου δανείου για την Ελλάδα.

Η απόφαση των υπουργών οικονομικών πρακτικά σημαίνει ότι, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου θα πρέπει να επισπευστεί.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για την υιοθέτηση του πακέτου μέτρων ενώ καλεί την ελληνική αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση.

Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα

«Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια σημασία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα», είπε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος ανέφερε επίσης πως πρόκειται να ενημερώσει την Τρίτη τη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroupe επισημαίνοντας ότι, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση του προβλήματος χρέους θα πρέπει να είναι αποκλειστικά εθελοντική για να μην εκληφθεί ως πιστωτικό επεισόδιο.