ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν

WSJ: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν
Την έντονη αμφιβολία του για το εάν οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν εκφράζει ο αρθογράφος της Wall Street Journal Άλεν Μάτιχ...

Την έντονη αμφιβολία του για το εάν οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν εκφράζει ο αρθογράφος της Wall Street Journal Άλεν Μάτιχ, σε σχόλιό του στη στήλη The Source.

«Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου εξασφαλίζει στην Ελλάδα την πέμπτη δόση του δανείου ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο, δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Πλέον η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η ιστορία δείχνει ότι είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

«Δεν έχω δει καμία απόδειξη ότι οι Έλληνες πρόκειται να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον «ανοιχτή» στην απάτη, τη δωροδοκία και την ανικανότητα» συνεχίζει, σχολιάζοντας επικριτικά τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των φοροεισπρακτικών μηχανισμών στη χώρα μας.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ο αρθρογράφος διερωτάται ποιος σκοπεύει να επενδύσει σε μια χώρα με ένα νομικό σύστημα που αποτυγχάνει να εκτελέσει τις συμβάσεις σε σύντομο χρόνο, σε μια χώρα που η δωροδοκία αποτελεί συχνό φαινόμενο και η γραφειοκρατία δημιουργεί «ατελείωτα εμπόδια» από τα οποία ο κάθε δημόσιος λειτουργός επιδιώκει να πάρει το «μερίδιό του».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr