ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Times : Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα

Financial Times : Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα
Η Ελλάδα θα παραμείνει σε βαθιά ύφεση το 2011, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναλυτές επισήμαναν ότι αν παραταθεί η διάρκειά της, θα επιδεινωθούν οι...

Η Ελλάδα θα παραμείνει σε βαθιά ύφεση το 2011, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναλυτές επισήμαναν ότι αν παραταθεί η διάρκειά της, θα επιδεινωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τριμηνιαία αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3,75% το 2011 λόγω της πρόσθετης δημοσιονομικής λιτότητας και των περιορισμών ρευστότητας, ενώ θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη το 2012, 0,6%.

Η αναφορά των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιοποιήθηκε μετά την έγκριση των 8,7 δισ ευρώ για την Αθήνα από την ΕΕ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3,9% το 2011 και αναλυτές υπολογίζουν ότι οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις θα προκαλέσουν περαιτέρω κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Financial Times, η Ελλάδα προχωρώντας στη μείωση κατά 20% στους μισθούς του Δημοσίου και στην αποκρατικοποίηση δημόσιων οργανισμών, πυροδότησε απεργιακές κινητοποιήσεις με την πρωτοβουλία των συνδικάτων. Αυτό συνέβαλε στο γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέες αυξήσεις φόρων και νέες περικοπές δαπανών σε μια προσπάθεια να κλείσει την τρύπα του φετινού προϋπολογισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr