ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση του τζίρου παρά τις εκπτώσεις

Πτώση του τζίρου παρά τις εκπτώσεις
Σημαντική πτώση των πωλήσεων παρατηρούν οι καταστηματάρχες...

Σημαντική πτώση των πωλήσεων παρατηρούν οι καταστηματάρχες, παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

Οι περισσότεροι έμποροι βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατά 15%-20%, ενώ για ορισμένους η πτώση φτάνει και το 40%.

Οι λιανέμποροι που πόνταραν στις εκπτώσεις για να αυξήσουν τις πωλήσεις και το τζίρο, αναγκάζονται πλέον να ρίξουν ακόμα περισσότερο τις τιμές προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες. Μάλιστα οι μειώσεις των τιμών ενδέχεται ν φτάσουν ακόμα και το 70%.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Θεόδωρος Βάρδας μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε:

«Υπάρχει ατονία του κόσμου και ο λόγος είναι η οικονομική κρίση. Κάποιοι έχουν πληγεί οικονομικά με μείωση του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα να μην τους περισσεύουν χρήματα, ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών που έχουν πληγεί ψυχολογικά λόγω αβεβαιότητας για το μέλλον.

Πελατεία έχουμε, οι αγοραστές μπαίνουν στα καταστήματα, αλλά η μέση αξία αγοράς ανά δελτίο πώλησης είναι αρκετά χαμηλότερη από πέρυσι. Οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα.

Η πορεία των πωλήσεων είναι συνεχώς καθοδική και δυστυχώς δεν βλέπω να βελτιώνονται σύντομα τα πράγματα. Η κατάσταση ελπίζουμε να σταθεροποιηθεί το 2012, σύμφωνα βέβαια και με όσα έχει πει η κυβέρνηση. Υπάρχει σημαντική πτώση του τζίρου και στα μικρά και στα μεγάλα καταστήματα. Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις», τονίζει ο κ. Βάρδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως η πωλήσεις στην αγορά θα κινηθούν σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το Σεπτέμβρη, ενώ ίδια περίπου εικόνα αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας των καταναλωτών για το μέλλον.