ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Σε εφαρμογή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Από την προσεχή Πέμπτη 28 Ιουλίου, μπαίνουν σε εφαρμογή οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το νέο δανειακό πρόγραμμα...

Από την προσεχή Πέμπτη 28 Ιουλίου, μπαίνουν σε εφαρμογή οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Όπως δήλωσε, χθες στην Ουάσιγκτον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, η πρώτη συνάντηση εργασίας σε διεθνές επίπεδο. Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής με την IIF, θα είναι ο χρόνος και ο τρόπος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε σήμερα το πρωί (MEGA), ότι η διαδικασία για την ανταλλαγή του ελληνικού δημοσίου χρέους που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, θα αρχίσει εντός του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ενώ οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές για την ανταλλαγή με νέα ομόλογα.