ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτο» σε φορείς του Δημοσίου

«Λουκέτο» σε φορείς του Δημοσίου
Την κατάργηση, αναδιάρθρωση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου αποφάσισε η διϋπουργική γνωμοδοτική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον κ. Πάγκαλο...

Την κατάργηση, αναδιάρθρωση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου αποφάσισε η διϋπουργική γνωμοδοτική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο.

Από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος.

Ειδικότερα η διϋπουργική επιτροπή γνωμοδότησε για τα εξής:

-Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας.

-Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας.

-Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.). Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων σε νέα Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

-Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας.

-Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.). Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει ήδη επεξεργαστεί πρόταση και αναμένεται η κατάθεσή της αρμοδίως.

-Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.). Η Διυπουργική Επιτροπή εμμένει σε προηγούμενη απόφασή της περί συγχώνευσής του με τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.), τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.)-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.).

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη επεξεργαστεί πρόταση και αναμένεται η κατάθεσή της αρμοδίως.

-Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α. Α.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας και αξιοποίηση κάποιων εκ των ακινήτων που διαχειρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.). Κατάργηση μη βιώσιμων υπηρεσιών και οργανωτικός εκσυγχρονισμός της εταιρείας.