ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε: Μη θέτετε σκληρούς όρους στην Ελλάδα

Ε.Ε: Μη θέτετε σκληρούς όρους στην Ελλάδα
Να μην μιμηθούν το παράδειγμα της Φινλανδίας και να αξιώσουν σκληρούς όρους από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη δεύτερη συμφωνία δανεισμού...

Να μην μιμηθούν το παράδειγμα της Φινλανδίας και να αξιώσουν σκληρούς όρους από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη δεύτερη συμφωνία δανεισμού, κάλεσε τις χώρες της Ευρωζώνης ο κ. Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου κ. Όλι Ρεν.

«Θα πρέπει να αποφύγουμε το να υπάρξουν πολλές δεσμεύσεις, πολλές εξαρτήσεις από όρους, πολλές εγγυοδοσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλταφάζ.

Επισήμανε ότι η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας απομένει να εγκριθεί από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ευρωζώνης. «Οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, αφού Ελλάδα και Φινλανδία συνυπέγραψαν τους όρους της συμφωνίας και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβακία και Σλοβενία θέλουν να λάβουν παρόμοιες εγγυήσεις, κάτι που ίσως καθυστερήσει σημαντικά την διαδικασία εφαρμογής της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Στο «μικροσκόπιο» του Γιουρογκρούπ η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας