ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT Deutschland: Η Ελλάδα λίγο πριν το χειρουργείο

FT Deutschland: Η Ελλάδα λίγο πριν το χειρουργείο
Με έναν ασθενή παρομοιάζει την Ελλάδα δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, με τίτλο «Προσεκτικά με το νυστέρι»...

Με έναν ασθενή, στον οποίο οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι για να ξεπεράσει την ασθένειά του θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική δίαιτα, παρομοιάζει την Ελλάδα δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, με τίτλο «Προσεκτικά με το νυστέρι».

Παρότι οι γιατροί έχουν αποκλείσει στον ασθενή το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης, καθώς είναι επικίνδυνη, ξαφνικά, βάζουν το νυστέρι στο τραπέζι, φορούν τις χειρουργικές μάσκες και φωνάζουν τον αναισθησιολόγο.

«Αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα δεν σχετίζεται με την ψυχολογία ή την «πρεσβυωπία», αλλά με τον σκέτο πανικό», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο πανικός είναι έκδηλος παντού. Στη μετάθεση της δημοσίευσης της έκθεσης των ελεγκτών της τρόικας για τα τέλη Σεπτέμβρη, λίγο μετά την απόφαση της Γερμανικής Βουλής, που θα κληθεί να εγκρίνει τις αλλαγές στο μηχανισμό σταθερότητας.

Την ίδια ώρα, το μήνυμα προς την Ελλάδα είναι σαφές. Από τις 29 Σεπτεμβρίου, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την «τομή», αφού τότε θα μπορούν να στηρίξουν τις τράπεζες, που θα δεχθούν έντονους τριγμούς σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Ως εκ τούτου, η πίεση στους Έλληνες για σκληρή λιτότητα θα ενταθεί και η δίαιτα που έχει αποφασιστεί καθίσταται μονόδρομος.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr