ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρουμπινί: Αναπόφευκτη πλέον η ύφεση

Ρουμπινί: Αναπόφευκτη πλέον η ύφεση
Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει πλέον την ύφεση ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, που εκτιμά ότι η κατάσταση...

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει πλέον την ύφεση ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, που εκτιμά ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί χειρότερη κι από την χρηματοπιστωτική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Σύμφωνα με το Ρουμπινί, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι πλέον σε ύφεση, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές ηγεσίες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν μια τέτοια προοπτική.

Οποιοδήποτε πρόγραμμα κι αν εφαρμόσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αναφέρει, είναι «πολύ μικρό και πολύ αργά», καθώς η αμερικανική οικονομία, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί στην ευρωζώνη και τη Βρετανία, που οι φορείς χάραξης πολιτικής εξαντλούν τους «λαγούς» που βγάζουν από το καπέλο τους.

Άλλωστε, ο διάσημος οικονομολόγος, που πολλοί αναφέρουν ως «Δόκτωρ Συμφορά» καθώς προέβλεψε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, είχε υποστηρίξει τον Ιούλιο ότι οι πιθανότητες ύφεσης στις αναπτυγμένες οικονομίες ανερχόταν στο 60%. Πλέον υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι αναπόφευκτη.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr