ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λαγκάρντ έριξε τη «βόμβα» και μετά «είδε» τον Βενιζέλο

Η Λαγκάρντ έριξε τη «βόμβα» και μετά «είδε» τον Βενιζέλο
Νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον...

Σε μια δήλωση, που απηχεί τη δυσαρέσκεια χωρών-μελών του ΔΝΤ για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων, προχώρησε η επικεφαλής του Οργανισμού κ. Κριστίν Λαγκάρντ, πριν συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας σε γάλλους δημοσιογράφους η κ. Λαγκάρντ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αθήνα: «Αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς».

Πάντως ήταν αναμενόμενο η Γαλλίδα πολιτικός να εκφράσει τη δυσφορία χωρών του ΔΝΤ, όπως Βραζιλία και Ινδία, που αντιδρούν στη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Εξάλλου στον κ. Βενιζέλο ασκούνται πιέσεις για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ενώ ο υπουργός Οικονομικών πήγε στη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ έχοντας στη «φαρέτρα» του, το πρόσφατο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει το χαράτσι στα ακίνητα αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά, νωρίτερα απ’ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί ενώ δεν ανακοινώθηκε επίσημα αν συμμετείχε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν -Κλοντ Τρισέ.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο επικεφαλής του ΔΝΤ στο κλιμάκιο της Τρόικα κ. Πολ Τόμσεν.