ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: «Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν έχει δόση»!

Σόιμπλε: «Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν έχει δόση»!

Τι και αν ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στην τρόικα σήμερα πως ήδη έχει κάνει 5 κινήσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.

Οι Γερμανοί δεν κάνουν πίσω και θέλουν και την δικιά του υπογραφή σε μια κόλλα χαρτί , καθώς θεωρούν την τη γραπτή συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας απαραίτητη για την εφαρμογή των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των ευρωπαϊκών προσδοκιών.

Η αντίδραση του στην επιμονή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να μη δεσμευτεί γραπτώς για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου επιβεβαιώνει τις προχθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού του Γιόργκ Άσμουσεν στη DeutscheWelleγια την αναγκαιότητα γραπτής δέσμευσης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Σόιμπλε καθιστά σαφές ότι όσο δεν υπάρχουν αυτές οι γραπτές εγγυήσεις, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, όπου υπήρξαν ανάλογες γραπτές δεσμεύσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι αυτή η απαίτηση δεν συνιστά κάτι το “αναξιοπρεπές”.